Foto’s bewerken met simpele apps en programma’s

Met de opmars van Pinterest heeft (de interesse in) het delen van foto’s een vlucht genomen. Al langer is bekend dat het plaatsen van aantrekkelijke foto’s bezoekers trekt, maar hoe zorg je nu dat je mooie foto’s bij je artikelen kunt plaatsen? Er zijn verschillende apps en programma’s die je verder kunnen helpen, zoals het nieuwe web based PicMonkey, de programma’s Seashore en Paint.net en natuurlijk de bekende apps Instagram en Hipstamatic.

© PicMonkey.com

1. PicMonkey
PicMonkey is een web based foto-editor met de mogelijkheden van Instagram en Hipstamatic, met diverse extra features zoals het toevoegen van tekst en symbolen.
Om PicMonkey te gebruiken is het niet nodig om je te registreren, je kunt simpelweg een foto openen via de site en aan de slag gaan. Om te oefenen kan je zelfs met foto’s van PicMonkey aan de slag gaan, te openen via hun homepage. Lifehacker.com schreef dit bericht al over PicMonkey.

PicMonkey

 

Seashore

2. Seashore en Paint.net
En nee, het gaat hier niet om de standaard Paint die bij Windows geleverd wordt. Paint.net lijkt net als Seashore op Photoshop, met het grote verschil dat de programma’s freeware (Paint.net) en open source (Seashore) zijn, en een stuk lichter. Seashore is voor Mac, Paint.net voor Windows. Beide bieden ze de basics aan fotobewerking voor de gemiddelde gebruiker: layers, undo-opties, speciale effecten en vele tools zijn voorhanden.

Paint.net
Seashore© Hipstamatic.com

3. Instagram en Hipstamatic
Deze twee hebben geen introductie meer nodig, maar kunnen hier natuurlijk niet ontbreken.

Instagram is een social photoharing app voor iPhone en inmiddels ook Android, die vierkante foto’s maakt die je kunt delen op andere social media. Het staat bekend om de effecten die je kunt toepassen nadat je de foto hebt gemaakt. Handig om te weten: hoewel Instagram veel fans en telt, is niet iedereen te spreken over de foto’s. Volgens deze post op computerworld  worden Instagram-foto’s ervaren als bijna net zo irritant als babyfoto’s, die als meest irritant worden ervaren.

Hipstamatic is vergelijkbaar: de app maakt ook vierkante foto’s met filters. Hij draait echter minder om sociaal, en is vooral een camera voor de iPhone. Verder is het verschil met Instagram dat je de filter vooraf in dient te stellen en dat er verschillende ‘lenzen’ en ‘flitsers’ bij aan te schaffen zijn.

Instagram
Hipstamatic

 

Ook handig: Heleboel foto’s in één keer verkleinen op Mac

Tips over andere simpele programma’s en apps zijn uiteraard welkom in de reacties!

Wat vind je van deze hack?
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

[plista widgetname=plista_widget_belowArticle]

6 Comments

 • Jan Veldsink
  Posted 06/05/2012 1:34 pm 0Likes

  Voor mij persoonlijk werkt Snapseed perfect. Goede filters en processing op zowel Ipad als IMac

  http://www.snapseed.com/

 • Edwin
  Posted 03/05/2012 2:49 pm 0Likes

  Ik vind zelf Aviary een heel mooie tool. Zowel een webbased interface als apps voor iOS en Android verkrijgbaar.

  http://www.aviary.com/

 • Michiel
  Posted 24/04/2012 10:47 pm 0Likes

  Nog een suggestie: Pixlr
  Vergelijkbaar met Paint.net, gewoon een soort Photoshop light dus, maar dan geheel web based! Geen installatie nodig en toch volledig werkende pull down menus en layers etc:

  http://www.pixlr.com

 • willem
  Posted 22/04/2012 4:04 pm 0Likes

  Wat is er mis met snapseed? Dit is weer veel mooier dan instagram, althans dat vind ik.

  http://www.snapseed.com/

 • Janine Sterenborg
  Posted 21/04/2012 4:47 pm 0Likes

  Hey Vanessa! Leuk om je hier ook te zien 🙂 Dankje voor de tip. Ik heb hem gedownload en de foto’s worden leuk, maar voor de € 1,50 zou ik verwachten dat ie meer zou kunnen, zoals tekst op de witte onderkant erbij zetten o.i.d.

 • Vanessa
  Posted 21/04/2012 1:33 pm 0Likes

  ShakeItphoto is geweldig voor liefhebbers van polaroids! Inclusief feature waarbij je moet schudden om de foto te ‘ontwikkelen’.

Comments are closed.

%d