Foto’s delen en opslaan met Google Foto’s

In Google Foto’s is een nieuwe functie gelanceerd waardoor je eenvoudig met meerdere personen foto’s in hoge resolutie kunt verzamelen op één plek. Handig na een familiefeestje of vakantie met vrienden, om ook de foto’s van anderen te kunnen gebruiken als je een collage of fotoboek gaat maken.

https://lifehacking.nl/diy/in-3-stappen-whatsapp-op-je-pc/

Back-up instellen

De app Google Foto’s staat meestal standaard al op je Android-apparaat en is als gratis download beschikbaar in de Google Play Store en Apple App Store. Een van de vele handige eigenschappen is dat de app automatisch en onbeperkt een reservekopie van al je foto’s en videofragmenten maakt. Als je de app voor het eerst opent, hoef je enkel in te loggen met je Gmail-account. Via Instellingen kun je de optie Back-up en synchronisatie inschakelen. Je kiest helemaal zelf of de foto’s en video’s enkel via wifi of ook via het mobiele netwerk geüpload mogen worden. Lijkt gratis en onbeperkt beeldmateriaal back-uppen te mooi voor woorden? Toch claimt Google dat het helemaal niets met de foto’s doet.

Google Photo's screenshot

Album delen via app

Heb je net een speciale gebeurtenis of vakantie achter de rug? Dan kun je via de gedeelde albums van Google Foto’s eenvoudiger dan ooit foto’s van verschillende gebruikers op één plek verzamelen. Ga in de Google Foto’s-app naar je verzameling Foto’s en tik daarna rechtsboven op de knop met het plusteken. Kies Gedeeld album en tik daarna op de afbeeldingen die je graag met je vrienden wilt delen. Heb je ontzettend veel kiekjes gemaakt? Dan kun je ook alle foto’s van een bepaalde dag in één keer selecteren. Ga verder met Volgende en geef het album een naam. Tik op Delen / Link ophalen om de url naar het klembord te kopiëren. Bezorg deze link aan je vrienden via bijvoorbeeld mail, sms of WhatsApp.

Foto’s toevoegen

Wie de link ontvangt, kan niet enkel de foto’s bekijken, maar ook zelf beelden uploaden via de Google Foto’s-app. Heb je geen foto’s met je smartphone gemaakt, maar met een compact- of spiegelreflexcamera? Dan kun je die ook uploaden via je computer. Upload ze eerst naar Google Foto’s, klik daarna in de linkermarge op Gedeelde albums, selecteer het album en klik bovenaan in de balk op de knop met het plusteken om foto’s toe te voegen. De foto’s en videoclips worden automatisch gesynchroniseerd met de andere groepsleden.
Foto's selectie

Tell Us What You Think
0Te gek1Leuk1Serieus?0Meh...1Stom

About Author

0 Comment

  • martin
    Posted 09/02/2017 10:52 am 0Likes

    good the well known very rated Pokemon Go hacked tutuapp browser which is inbuilt in TuTuApp. Now it will ask great.

Leave a comment

[wpterms id="3193"]