Franse les

Over afvallen zijn al veel boeken geschreven. Minder eten en meer bewegen helpt vaak het beste. Maar wat veel schrijvers onvoldoende benadrukken is rust tussen de happen. De reden is dat de receptoren in de maag die het verzadigingsgevoel doorgeven aan de hersenen, tijd nodig hebben. Gemiddeld twintig minuten nadat we het voedsel hebben doorgeslikt, wordt het signaal pas doorgegeven. Die tijd is langer dan het naar binnen schrokken van een complete fastfood maaltijd!

Om slimmer informatie te verorberen moet je informatie daarom ook goed kauwen voordat je nieuwe informatie tot je neemt. Langzaam op je laten inwerken, wikken en wegen, nagaan welke informatie je nog meer wilt: allemaal nodig om je brein van goede, voedzame informatie te voorzien. Vaak willen mensen meer van dezelfde informatie. Of extra informatie die alleen maar de beschikbare informatie anders ordent of toont. Echt overbodig, want met de informatie die je al hebt, kom je al een heel eind. En rust, rust, en nog eens rust brengen in je dagelijks leven.

Daarom hebben de Fransen ook beduidend minder hartinfarcten. Hoeveel stress en narigheid een Fransman ook heeft, de maaltijden zijn voor hem heilig. Na een uitvoerig aperitiefje en het gebruikelijke babbelen, beginnen ze pas te eten als ze aardig zijn onthaast. Het liefst met goede vrienden en ruime pauzes tussen de verschillende gangen.

Wat vind je van deze hack?
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

4 Comments

  • Flowroma
    Posted 29/06/2008 11:41 am 0Likes

    Mmh, interessant. Klopt wel. Of dat van de Fransen klopt, weet ik niet. Dat minder hartinfarcten kan ook wijzen op hun wijn. Daardoor blijven de bloedvaten hun elasticiteit behouden waardoor ze vernauwing kunnen tegengaan. Dus dat je al snel de conclusie trekt dat Fransen minder hartinfarcten krijgen omdat beter voedsel verwerken is niet geheel juist vind ik.

    Dus daarom zegt mijn moeder dat ik goed moet kauwen..

  • Jasper Jobse
    Posted 26/06/2008 11:22 pm 0Likes

    @ Guus: Een echt leuk boek over afvallen is het boek van Maarten ’t Hart, Het Dovemansorendieet. Volgens ’t Hart het enige dieetboek dat zich ook bezighoudt met wat eruit komt. Heerlijk leesvoer! (En tevens het enige dieet boek dat ik ooit gelezen heb!).

    Een vinoloog in opleiding vertelde me dat er in rode wijn inderdaad een gezonde stof zit. Je moet echter zoveel rode wijn drinken om voldoende van die stof binnen te krijgen dat het ongezonde van de grote hoeveelheid alcohol dat weer teniet doet. (Bron van de vinoloog: onbekend).

  • Frank Meeuwsen
    Posted 26/06/2008 9:52 pm 0Likes

    @Guus interessant idee, maar vertel eens: Hoe? Wat is je truuk, wat is je geheim? Hoe zorg jij er voor dat je rustig de informatie tot je neemt? Zonder als een malle door je RSS-feeds willen bladeren om het laatste nieuws te lezen? Wat is je lifehack?

  • Pieter
    Posted 26/06/2008 9:22 pm 0Likes

    Over die laatste alinea, heb je daar ook een bron voor? Mij lijkt dat er daar veel minder hartinfacten voorkomen, als het al waar is, eerder komen door de consumptie van rode wijn, waarvan aangetoond is dat dit goed is voor hart- en bloedvaten.

Comments are closed.