Free van Chris Anderson gratis te downloaden

boekomslag_3d_free.pngIn zijn revolutionaire bestseller The Long Tail toont Chris Anderson hoe de onlinehandel nichemarkten creëert en consumenten een ongekende grote keuze aan producten kan bieden. Met Free schreef Anderson een onweerstaanbaar betoog waarin hij stelt dat bedrijven er in veel gevallen beter aan doen om hun producten of diensten gratis aan te bieden dan er geld voor te vragen. ‘Gratis’ is niet alleen een promotionele stunt, maar tevens een business strategie. Vanaf vandaag is het mogelijk om het volledige boek van Chris Anderson in de Nederlandse vertaling gratis te downloaden als PDF!

De kosten om zaken op internet te produceren en te verdelen zijn nihil. Of een website nu één bezoeker per dag heeft of een miljoen, de kosten blijven vrijwel gelijk. Dat betekent dat je nu kunt experimenteren door het één gratis weg te geven in de hoop het ander er door te kunnen verkopen. De traditionele economie kan op geen enkele manier wedijveren met de bandbreedte, de verwerkingssnelheid en de opslagruimte van internet.

Chris Anderson laat in Free zien hoe je kunt concurreren met je concurrenten wanneer zij weggeven wat jij probeert te verkopen, en demonstreert hoe Gratis in het belang kan zijn van zowel consument als bedrijf. Free is een boek waarin de lezer zich opnieuw kan laven aan Andersons vernieuwende ideeën en dat ons leert wat out of the box thinking daadwerkelijk inhoudt. Chris kreeg recent nog kritiek op zijn boek van onder andere schrijver Malcolm Gladwell (Blink, Outliers), maar oordeel zelf of deze kritiek terecht is. Het boek is vanaf vandaag gratis te downloaden op Lifehacking.nl of te koop bij Nieuw Amsterdam.

Tell Us What You Think
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

22 Comments

 • orlando
  Posted 02/09/2012 7:27 pm 0Likes

  helaas het boek is niet meer te downloaden bij de ‘gratis’ link 🙁 is er een andere locatie? Ik ben benieuwd.

 • Matthijs
  Posted 19/11/2010 9:59 am 0Likes

  Maar is het ook een goed boek?

 • Peter S.
  Posted 14/07/2009 5:51 pm 0Likes

  Heb hier de Engelse audiobook gevonden.

  Ook geheel gratis te downloaden.

  http://www.wired.com/images/multimedia/free/FREE_Audiobook_unabridged.zip

  Let op, hij is 286MB.

  Enjoy

 • Jelly
  Posted 14/07/2009 5:16 pm 0Likes

  Gratis? Dat schrijven we in Nederland toch als gratiZ? Zie http://www.gratiZ.nl

 • Patrick
  Posted 14/07/2009 4:28 pm 0Likes

  “Of een website nu één bezoeker per dag heeft of een miljoen, de kosten blijven vrijwel gelijk.”

  Bandbreedte kost wel degelijk geld, zeker al je een miljoen bezoekers per dag hebt! Wat niet wegneemt dat het internet zeker kan zorgen voor meer inkomsten op andere manieren.

 • Nizzle
  Posted 14/07/2009 3:49 pm 0Likes

  Ik heb hem gedownload =)

  Prachtig zulke acties van jullie!

Leave a comment

[wpterms id="3193"]