Freemind voor het maken van mindmaps

freemindMindmapping is een erg handige manier of techniek om aantekeningen te maken. Je kunt het gebruiken om na te denken, om te brainstormen met jezelf, om notulen te maken van vergaderingen, om te studeren en nog veel meer.

Nu werkt mindmapping waarschijnlijk het beste met een flink vel papier en zeven kleuren potloden of stiften. Maar soms heb je alleen je laptop in de buurt, of wil je een mindmap wat netter uitwerken.

Kijk dan eens naar Freemind: een gratis programma voor het maken van mindmaps. Het is beschikbaar voor Windows, Mac en Linux.

Tell Us What You Think
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

11 Comments

 • Jerry
  Posted 27/08/2010 10:23 am 0Likes

  Voor de mensen die met een mindprogramma in de weer gaan: overweeg XMind. Ook gratis en het werkt allemaal net wat lekkerder, vind ik dan, en je kan snel mooie plaatjes maken. Er zitten wat toeters en bellen op die het leven wat aangenamer maken. En dan zijn er nog meer mogelijkheden, maar dan moet je de PRO-versie aanschaffen. Heb ik geen ervaring mee.

 • ilaria
  Posted 22/02/2008 4:07 pm 0Likes

  ik wil dit heben

 • ruben
  Posted 10/12/2007 3:12 pm 0Likes

  Iemand al eens personal brain geprobeerd? Da’s een mindmapprogramma met mogelijkheden om allerlei bestanden en webpagina’s toe te voegen. Ruimte voor opmerkingen, eigen opmaak. Intuitieve interface. Ziet er een beetje uit als het intuitieve zoekprogramma quintura. Erg handig en ziet er gelikt uit.

 • Onno
  Posted 19/10/2007 3:22 pm 0Likes

  Wow, ik ben gaan braindumpen in freemind en kwam tot de angstige conclusie dat er een enorme hoeveelheid zooi in mijn hoofd zat, dat lucht weer even lekker op.
  Op A3 aan de muur en afstrepen die zooi..

 • Marijn
  Posted 10/09/2007 8:48 pm 0Likes

  Allemaal hebben ze pro’s en contra’s

  Bubbl.us vind ik wat beperkt. Als je meer dan 4 sub-items maakt wordt het een beetje onoverzichtelijk, zeker als het snel-snel moet.
  Aan de andere kant heeft het zeker de snelste interface.

  Mindmeister is mijn persoonlijk favoriet maar dat is puur omdat ik niet verder ben gaan zoeken aan de andere kant is het wel lekker makkelijk want dan hoef ik geen extra software te installeren.

  Freemind is handig maar door de hoeveelheid aan knopjes en mogelijkheden vind ik weer dat het onoverzichtelijk wordt als newbie-user zoek ik me nog wild naar alle mogelijkheden. Helaas voor het programma heb geen tijd en zin om te RTFM’en…

  Het is en blijft een persoonlijk iets, dat mindmappen, maar handig is het zeker !

 • Erno Mijland
  Posted 09/09/2007 9:03 am 0Likes

  Als het om delen van mindmaps gaat, kun je ook gebruik maken van online software, zoals Bubbl.us (http://www.bubbl.us). Hiervoor hoef je ook niets te installeren. Wel erg basic. Voor persoonlijk gebruik (voorbereiding voor het schrijven van een artikel of het bedenken van een workshop) kies ik voor papier. Krabbelen, schetsen, op A3 papier, ophangen aan de muur om af en toe eens naar te kijken. Nog een reden: ik doe al bijna zoveel op de computer; een goede reden om even vanachter het scherm vandaan te komen is altijd welkom. Resultaat delen? Maak er een fotootje van.

 • Merijn
  Posted 08/09/2007 11:07 pm 0Likes

  Freemind is handig voor dynamische maps, zoals een agenda. De voorbije maanden zijn weggeklapt, die in de verre toekomst ook.

  Daarbij kan ik niet tekenen, en in freemind wel plaatjes koppelen.

  Door slepen en verplaatsen van items kun je naar mijn idee in freemind je map juist makkelijk indelen.

 • Matthijs Roumen
  Posted 08/09/2007 8:26 pm 0Likes

  Maar het delen gaat digitaal wel veel makkelijker.

 • Timon
  Posted 08/09/2007 6:36 pm 0Likes

  Gebruik gewoon papier. Dat is veel makkelijker en sneller en je kan het beter zelf indelen dan dat freemind het voor je doet en je hebt het gedoe van het eventueel uit te hoeven printen niet.

 • maccnl
  Posted 08/09/2007 6:23 pm 0Likes

  http://www.mindmeister.com/ of http://bubbl.us/ zijn ook gratis en online. Tenminste, gratis, MindMeister biedt gratis een stuk of 5/6 mindmaps aan.

Leave a comment

[wpterms id="3193"]