Gebruik Facebook als goedkope beveiligingscamera

Systemen voor beveiligingscamera zijn vaak nogal prijzig en niet altijd even gebruiksvriendelijk. Gelukkig kun je met behulp van een oude telefoon en een generiek Facebookaccount eenvoudig een soortgelijk systeem opzetten. Lees ook: Zo maak je je rugzak veilig dicht zonder slot.

Redditgebruiker baker2002 heeft een handige tip voor het opzetten van een goedkope toezichtcamera. Tijdens het grootbrengen van een nest kuikentjes, wilde hij ze 24/7 in de gaten kunnen houden. Hij kwam met een geweldige oplossing.

Livestream

Hij maakte een nieuw Facebook-account aan met een speciaal opgezet mailaccount. Dit account koppelde hij aan een oude smartphone die hij nog had liggen. Door de smartphone boven de kuikens te bevestigen, kon hij ze precies filmen met de camera van de smartphone. Vervolgens startte hij een privé-livestream met het Facebookaccount, welke alleen vrienden konden bekijken. De enige vriend van zijn nieuwe account was hijzelf, waardoor hij met zijn echte account altijd kon meekijken met de livestream van zijn kuikentjes.

Beveiliging

Je kunt deze truc natuurlijk ook toepassen voor veiligheidsredenen. Je kunt bijvoorbeeld de hele dag je achtertuin filmen als je een dagje uit bent. Zo kun je gelijk actie ondernemen als een onbekende je straat betreedt.

Zorg er wel voor dat de smartphone met je wifi-netwerk is verbonden, anders kan het een duur grapje worden!

Tell Us What You Think
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

0 Comment

  • sibe jan
    Posted 08/04/2017 10:19 pm 0Likes

    Een paar euro duurder, maar flink handiger hiervoor lijkt me een app als “Cloud Baby Monitor”.
    Voordeel van deze is nl. dat ‘ie je kan alarmeren bij een geluid, dan hoef je niet continu een livestream te volgen. En je kunt ‘t beperken tot audio, en de video aanzetten op verzoek.

Leave a comment

[wpterms id="3193"]