Geconcentreerd schrijven in Google Docs

gdocsSoms toch nog moeite om je concentratie bij het schrijfwerk te houden? Wellicht dat deze hack in Google Docs je kan helpen. Hiervoor hoef je dus geen extra software te installeren zoals Writeroom en het werkt op alle platformen met een internetverbinding. Ga naar Google Docs, open het document waar je aan wilt werken en druk op Ctrl+Shift+F. Hiermee gaat Google Docs in fullscreen. Daarna druk je op F11 om je browser in fullscreen te zetten en je bent klaar om te gaan. Werk je liever met een oldschool zwarte achtergrond en DOS-achtige lettertype? Dan is deze template van Labnol.org ideaal voor je!

Tell Us What You Think
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

6 Comments

 • lwnydhoaj
  Posted 07/12/2010 9:53 am 0Likes

  B1FTAl xmrrhooimcze, [url=http://uceidyofdxde.com/]uceidyofdxde[/url], [link=http://eewmgxhmfdty.com/]eewmgxhmfdty[/link], http://sruczkkwsylt.com/

 • Ruud
  Posted 07/01/2010 7:34 pm 0Likes

  Zo langzamerhand wordt ik steeds meer getriggerd door dit soort opties. Is zeker handig, alleen het nadeel vind ik dat het iedere keer een apart programma is om te openen. Misschien een tip voor MS Word gebruikers: Open een document, toets Alt+D, vervolgens Shift+S en je hebt uitsluitend je document voor je. Met Esc kom je terug in het normale scherm.

 • Bert
  Posted 06/01/2010 1:45 pm 0Likes

  Handige tip, zeker als je eens op een externe locatie een artikel wilt uittikken. Zelf gebruik ik sinds kort Q10 (http://www.baara.com/q10/). Heel eenvoudig in te stellen en wat ik persoonlijk wel fijn vind, zijn de typemachine geluiden die er bij worden geleverd (deze kun je eventueel ook uitzetten)

 • Stefan
  Posted 06/01/2010 1:11 pm 0Likes

  Gave work-around. Ik zag laatst het programma OMMWriter, deze tool heeft ook natuurgeluiden en aanslaggeluiden bij het typen. Dat lijkt me ook wel gaaf. Gisteravond was ik toevallig opzoek naar alternatieven, dit lijkt ook goed te werken voor mij.

  Nog een andere tip:
  Zelf zet ik altijd piano muziek op om geconcentreerd te werken(Yiruma is een aanrader).
  Als je een beetje googled op concentration music kom je een heel eind.

Leave a comment

[wpterms id="3193"]