Geen bulletpoints maar presenteren met Evernote

Powerpoint heeft niet de beste naam als het om presentaties gaat: teveel bulletpoints waardoor de presentator leest in plaats van presenteert, vele dia’s lang. Er zijn alternatieven, zoals presenteren met een mindmap of Prezi en uiteraard vanuit de veelkunner Evernote. Gewoon het presentatie-icoon aanklikken in je notitie en je presenteert. En indien nodig pas je de schermen en weergave aan. Resultaat: je echte werk die in een notitie staat, staat centraal.

Notities in plaats van dia’s

Phil Libin, CEO van Evernote, was duidelijk in zijn Keynote van 2014: een aantal oude metaforen houdt kenniswerkers van hun beste werk. Wie zijn werk wil bespreken in een vergadering en daarvoor een Powerpoint maakt, die komt in een soort presentatietoon die niet goed werkt. Wie zijn notitie op het scherm deelt, die deelt zijn echte werk. Overleggen over het werk kan en aanpassen in de notitie kan meteen. Dat maakt overleg minder statisch.

Vandaar dat je direct vanuit Evernote kunt presenteren. Je notitie wordt op schermvullend weergegeven. Je kunt zo weer naar de normale modus om aantekeningen toe te voegen. Illustraties, tekst, links alles verschijnt mooi weergegeven. En de links in je notitie zijn klikbaar.

Presentatie aanpassen

Als de standaardweergave van een gepresenteerde notitie je niet bevalt, dan kun je bijvoorbeeld de schermindeling veranderen. In de presentatiemodus kun je rechtsboven op het instellingenmenu de lettergrootte veranderen, de zwart-wit of wit-zwartweergave veranderen en de kleur van de laserpointer veranderen. Daarnaast zit een zij-menu, waarmee je de pagina-overgangen bepaalt. De blauwe puntjes naast de minatuur-dia geeft aan wat een scherm is. Klikken op de blauwe punten voegt een schermovergang toe of haalt deze weg.
Schermafbeelding 2015-04-20 om 20.37.10

Van de ene notitie naar de andere

Je kunt in één notitie werken en presenteren maar je kunt in een notitie ook de link naar een andere notitie opnemen. Dus je presentatie kan bestaan uit een inhoudsopgave-notitie en notities die je oproept door er op te klikken. Als je terug wil naar de inhoudsopgavenotitie moet je die link in de opgeroepen notitie zetten.

Bekijk de video die een beeld geeft van presenteren met Evernote

Wat vind je van deze hack?
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

[plista widgetname=plista_widget_belowArticle]