Geld besparen in het huishouden

Het is niet altijd even makkelijk; geld besparen. Vooral niet wanneer je elke maand je vaste lasten hebt, een beetje lekker wilt eten en soms gewoon leuke dingen wilt doen. Veel huishoudens, met of zonder kinderen, komen dan ook geregeld in de problemen omdat het (be)sparen niet lukt. Gelukkig hebben wij een paar lifehacks voor je om af en toe toch wat over te houden.

Besparen op je vaste lasten

Heb je weleens al je verzekeringen goed nagetrokken, en weet je zeker dat je niet dubbel verzekerd bent? Nee? Dan kan het slim zijn om dat even grondig te checken. Het kan zomaar een hoop geld besparen door dubbele verzekering op te zeggen.

Lijstje hier, lijstje daar

Mensen zijn vaak geneigd om overbodig veel boodschappen te halen. Impulsiviteit, noem je dat. Maakt niet uit, kan iedereen gebeuren. Maak daarom een lijstje van wat je écht nodig hebt en hou je daar ook aan. Zo besteed je minder snel geld aan zaken die je eigenlijk helemaal niet nodig hebt.

Vakantie, maar dan goedkoper

Waarom zou je voor duizend euro per week in een hotel ergens ver weg zitten als je ook drie weken lang kunt kamperen in Oostenrijk voor 500 euro? Oké, dat kost misschien wat brandstof, maar uiteindelijk ben je veel goedkoper uit en heb je alsnog een lekkere vakantie gehad. Als je spaart zou je zelfs dáár een tent kunnen huren, zodat je die niet mee hoeft te slepen.

Gooi goed eten nóóit weg

Wanneer je je eetlust overschat, en je echt te veel hebt gemaakt, kan je het restje altijd in een bakje doen en invriezen. Dan heb je voor later in de week een maaltijd over en hoef je geen geld te verspillen aan nieuw eten.

Verkopen in plaats van kopen

Babykleren waar je kind al lang niet meer in past? Dertig verschillende borden die je niet meer gebruikt? Verkoop het! Je kunt hier een aardig prijsje voor vragen en iemand anders, die net als jij geld probeert te besparen, er erg blij mee maken.

Tell Us What You Think
10Te gek24Leuk4Serieus?16Meh...13Stom

0 Comment

Leave a comment

[wpterms id="3193"]