Girl Geek Dinner Amsterdam

ams-ggd.pngVorige week donderdag bezocht ik het eerste Girl Geek Dinner Amsterdam. Deze bijeenkomsten, waarvan de omschrijving luidt: “…is a social event whose goal is to encourage women to learn more about science, technology and other traditionally male-dominated domains. Girl Geek Dinners are centered around an informal talk by an amazing female speaker” worden al gehouden in onder andere Londen, Brussel en Bay Area en nu is Nerderland (sic!) dus ook aan de beurt.

fabienneleatherman.jpgDe presentatie van Fabienne Serriere was leerzaam en leuk, hoewel ik zelf nog niet meteen in de soldeerbout geklommen ben om van oude Nokia’s, afstandbedieningen en printplaten mijn eigen rugzakwifispotgizmo te knutselen– maar wat niet is kan nog komen! Ze maakte het in elk geval erg laagdrempelig en haar gevoel voor humor was een leuke bijkomstigheid. Leuk ook om andere ‘girl geeks’ te ontmoeten in allerlei categorieën.En niet onbelangrijk: het ‘dinner’ gedeelte van de avond was ook prima in orde, ook voor vegetariërs!

overviewggd1.jpg

Voor dames (en heren zijn ook welkom) die eens willen gaan snuffelen aan dit event: de bedoeling is vier keer per jaar zo’n Girl Geek Dinner te houden. Wat mij betreft wordt het, alleen al om de doelstelling, een daverend succes!

Trouwens, Fabienne Serriere organiseert 18 t/m 20 april haar eigen event in Berlijn getiteld Hardhack.org. Voor wie zelf in workshops aan de slag wil met hardhacken!

Ga kijken op: www.girlgeekdinner.nl


© Foto’s: Anne Helmond

Wat vind je van deze hack?
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

[plista widgetname=plista_widget_belowArticle]