Gmail krijgt eigen takenlijst

tasks2.jpgVanaf vandaag is het mogelijk om in Gmail je e-mails direct in taken om te zetten. Het Gmail team heeft het mailprogramma uitgebreid met een eigen, simpele takenlijst. Het is dus geen Remember The Milk-achtige gadget of een koppeling met Nozbe, maar met de juiste sneltoets (Shift-T) kun je makkelijk een mail omzetten in een taak. De taak krijgt de onderwerpregel van je e-mail, die aan te passen is. Taken kun je in een eigen volgorde zetten met Ctrl-Up en Ctrl-Down en met de Tab-toets kun je taken laten inspringen. Zo kun je dus een projectlijst maken met hieronder ingesprongen de taken die bij dat project horen.

De ontwikkelaars zetten het forum open om verbeteringen door te geven. De takenlijst is via Settings > Lab te activeren. Let op: Gmail moet hiervoor wel in de Engelse taal staan!

Tell Us What You Think
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

5 Comments

 • Jan Tijssen
  Posted 09/04/2013 10:23 am 0Likes

  Wist de Shift T niet….super gemakkelijk, je kan met het geleverde linkje in de takenlijst ook snel de email terug vinden.
  Jammer dat dat linkje niet op m’n Android tablet verschijnt….

 • Menno
  Posted 24/12/2008 11:34 am 0Likes

  Ben dr al achter: heb hier nog IE 6. Grmbl…

 • Menno
  Posted 24/12/2008 10:59 am 0Likes

  Heb mn settings op English gezet, maar ik zie die Lab-tab en/of de Tasks niet, dus kan m ook niet enabelen.
  Wie o wie, wat doe ik fout?

 • Paul
  Posted 23/12/2008 5:31 pm 0Likes

  Even een kleine aanvulling op de laatste opmerking dat Gmail in de Engelse taal moet staan. Dat is waar om de beschikking te krijgen over het “lab”-tab. Na het enabelen van de task kun je de taal weer op nederlands zetten. In plaats van Task staat er dan ook keurig Taken.

 • peter
  Posted 09/12/2008 2:22 pm 0Likes

  Ik zag het al voorbij komen op de Lifehackersite. Even uitgeprobeerd en het werkt toch erg handig, snel en makkelijk. Vraag is wel of het ook is in te richten in de mobiele gmail?

Leave a comment

[wpterms id="3193"]