Gmail uitgaande email filteren

Filters in Gmail zijn mijn favoriet. Maar niet alleen inkomende mail is te filteren, ook uitgaande emails.

Door een slim filter in te stellen op de emails die van jouw email adres komen en een keyword zijn zaken handig te filteren. Stel dat je graag al je facturen het label “Factuur” wilt geven. Op deze manier zijn je facturen geordend en makkelijk terug te vinden in je online inbox.

Stel bij “Settings – Filters” een filter in die de emails van je eigen adres eruit haalt waar het onderwerp “Factuur” in voor komt.

filter_factuur.jpg

Bij de volgende stap kan je kiezen of je de emails wilt labelen. Bij dit voorbeeld dus het label “Factuur”. Als je nu consistent het woord “Factuur” blijft gebruiken in je onderwerp regel, worden deze emails in ieder geval gelabeld in je Gmail. Je mag hier nog best wel iets aan toevoegen en er bijvoorbeeld: “Betreft Factuur Lifehacking Lezing 01/01/2008” van maken. Het woord Factuur wordt er dan netjes door Gmail in herkend.

Groot voordeel daarvan is dat je digitaal ook je facturen hebt geordend. Mocht je harde schrijf crashen of je laptop / pc worden gestolen, dan zijn je documenten in ieder geval online nog op een gestructureerde manier terug te vinden.

Via: Lifehacker.com.

Tell Us What You Think
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

3 Comments

 • klaasjan
  Posted 22/08/2008 1:25 pm 0Likes

  Gmail is gewoon fantastisch. Gmail is ook goed te gebruiken als spamfilter. Je laat al je mail op je gewone adres doorsturen naar een gmail account en haalt met pop3 dit gmail account leeg naar je pc. Geen spam meer!.
  Het is natuurlijk nog beter gewoon geen outlook of consorten meer te gebruiken en gewoon alles op het web te laten staan.

 • Matthijs Roumen
  Posted 04/08/2008 12:33 pm 0Likes

  Nee hoor, want een filter hoef je maar 1x in te stellen en dan staat het automatisch links bij je labels. Daarnaast is het meer moeite om steeds de search query in je zoekveld in te toetsen dan 1x een label te maken die het ook allemaal bundelt.

  Daarnaast heb je op deze manier ook meer overzicht in je verstuurde mail. Je kan in een oogopslag zien welke mailtjes zijn gelabeld als factuur en welke niet.

 • schaep
  Posted 04/08/2008 9:49 am 0Likes

  ?? Leuk om te weten, maar zolang je filter simpele tekst is kan je er net zo makkelijk op zoeken. Om jouw voorbeeld te gebruiken, zoek in je gmail op het woord “factuur” en je krijgt ook alle emails waarin je in het onderwerp het woord “factuur” hebt gebruikt. Zonder filter in te stellen, zonder te labellen, en zonder op label te zoeken. Dat is toch veel minder werk?

Leave a comment

[wpterms id="3193"]