GMdesk brengt je Google applicaties op de desktop

gmdesk.jpgMaak je veel gebruik van Google applicaties, dan kan GMdesk een interessante applicatie voor je zijn (Mac, Windows en Linux!). In deze desktopapplicatie kun je je favoriete Google applicaties direct openen en met een paar sneltoetsen wissel je tussen bijvoorbeeld mail, kalender en documenten. Handig als je niet veel in de browser zit of je tabbladen in Firefox (of Google Chrome?) niet vol wilt gooien met Google apps. Volgens de auteur moet je met Alt-tab tussen de applicaties kunnen switchen, maar dat is mij nog niet gelukt…Gratis download, Adobe Air is een vereiste.Let op: Om GMDesk te gebruiken moet je in de applicatie inloggen bij Google. Voorzichtigheid is dus geboden. 

Tell Us What You Think
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

8 Comments

 • Sander
  Posted 03/10/2008 11:58 am 0Likes

  Hiervoor kan je dan denk ik better Mozilla prism gebruiken? Dan kan je gewon de verschillende google applicaties als ” echte ” applicatie draaien.

 • Sander
  Posted 03/10/2008 9:10 am 0Likes

  @Arend-Jan
  Mac >. appeltje +
  Win > Ctrl +
  als het te groot is doe je het zelfde met de –

 • Arend-Jan
  Posted 02/10/2008 1:59 pm 0Likes

  Ik moet zeggen behoorlijk relax dit!
  Nu heb ik wel de vraag, de letters binnen Gmail zijn heel klein,hoe kan ik er voor zorgen dat de letters groter worden?

 • Anouk
  Posted 04/09/2008 2:32 pm 0Likes

  Geinig, maar op Mac toch redelijk frustrerend dat cmd + H niet werkt. In plaats daarvan wel een cmd + M voor minimaliseren, maar vervolgend weer tevoorschijn toveren uit je dock daar is dan weer geen sneltoets voor…. Jammer.

 • mark
  Posted 03/09/2008 1:42 pm 0Likes

  Mocht je Google Chrome gebruiken: je kunt sites in een apart venster laten openen op een manier dat ‘t eruit ziet als een aparte applicatie (en het is een apart proces).

  Van elke site kun je vanuit het menu ‘de huidige pagina beheren’ een snelkoppeling maken. Deze zal een nieuw venster starten en (altijd bij Chrome) een nieuw proces. Je kunt dan ook wisselen met Alt+Tab.

  Ook met Firefox is iets dergelijks mogelijk in de vorm van een add-on die Prism heet: https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/6665

  In beide gevallen vertrouw je (eventueel) je wachtwoorden toe aan de browser die je (al dan niet) vertrouwt. Een apart programma lijkt me dan niet zo nodig…

 • Rob
  Posted 03/09/2008 9:53 am 0Likes

  Hmm, wel leuk, maar waarom wordt er bij het switchen tussen de apps een reload gedaan. Als ik van Calender terug naar Mail ga, wordt gewoon mijn GMail opnieuw gestart.
  Dan heb je sneller een Firefox, Chrome of IE instantie gestart met de beschikbare applicaties (desnoods als een TABS bookmark) Dan weet je ook zeker dat er niet een derde-partij met je user-credentials aan de haal zou kunnen gaan.

 • Frank Meeuwsen
  Posted 02/09/2008 7:36 pm 0Likes

  @leon inderdaad, het blijft altijd opletten waar en aan wie je je gegevens verstrekt. Mij viel op dat bij het opstarten eigenlijk de web interface van Gmail opstart. Dus je zit in de http(s?) omgeving van Google. Desalniettemin blijft het opletten

 • Leon
  Posted 02/09/2008 5:29 pm 0Likes

  Toch vind ik het risky om dit soort programma’tjes mijn user credentials te geven. Wie zegt dat er in de achtergrond niet een verbinding naar de developer zelf loopt en loginnaam / password meestuurt…..

Leave a comment

[wpterms id="3193"]