Google Docs met XML import

Ik ben een Google Fanboy, ik geef het toe. Met name hun Docs & Spreadsheet service vind ik gewoonweg geweldig. Erg makkelijk en snel in gebruik, vooral om even snel wat te delen met elkaar. Ik zat zojuist wat in een spreadsheet te klooien met wat functies toen mijn oog viel op nieuwe functies genaamd “Google”. Doorklikken liet zien dat het nu mogelijk is om verschillende soorten data in je spreadsheet te laten. csv, html, xml en RSS. Met name de laatste vind ik erg interessant. Wat kleine tests gaven me helaas nog geen resultaat, maar ResearchBuzz heeft wel wat werkende voorbeelden. Ook de Google documentatie en de onofficiele Google blog laten wat voorbeelden zien hoe je diverse soorten data kunt inladen. Nogmaals, mij is het (nog) niet gelukt, maar hopelijk is dat een kwestie van tijd.

Hoe zou jij RSS of html data in een spreadsheet gebruiken? Laat het weten in de reacties!

Wat vind je van deze hack?
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

[plista widgetname=plista_widget_belowArticle]