Google Tasks toevoegen aan je workflow

Mijn gehele workflow werkt inmiddels via de verschillende systemen van Google. Zo behandel ik mijn e-mail via Gmail, beheer ik mijn agenda met Google Calendar en bewaar ik een groot aantal documenten in Google Drive. Het is dus een logische stap om ook mijn takenlijst daar onder te brengen.

Google Tasks
Google Tasks is een zeer simpel straight forward takenlijst-applicatie. Het is mogelijk om verschillende lijsten aan te maken. Taken zijn binnen een lijst, en tussen lijsten te verslepen en er is mogelijkheid extra tekst te plaatsen bij een taak. Wat ook erg handig is, is dat e-mails gemakkelijk naar de takenlijst gestuurd kunnen worden. Dit kan door bij een open e-mail te klikken op: More -> Add to Tasks. Vervolgens is er in je takenlijst een taak aangemaakt met een link naar de betreffende e-mail. Door aan deze taak een datum aan te koppelen, wordt de taak + e-mail direct in je agenda gezet, zodat je de e-mail zelf voorlopig uit je inbox kunt halen.

Google Tasks in de browser
Google Tasks is op verschillende manieren te bereiken. Op de computer kan het in de webbrouwser binnen de Gmail-omgeving. Hiervoor ga je binnen Gmail naar linksboven en klik je op ‘Gmail’. Vervolgens komt er een dropdown waar je kunt kiezen voor ‘Tasks’. Hiermee komt er een extra box links onderin waar al je taken komen.

Gmail Google Tasks(Klik op afbeelding voor grote weergave)

Daarnaast is het ook mogelijk om Google Tasks als extra column weer te geven in Google Calendar. Klik hiervoor in Google Calendar onder ‘My calendars’ op weergeven ‘Tasks’. Hiermee komt er een extra column. Ook is het mogelijk om Google Tasks in de browser te openen als aparte pagina. Dit biedt de beste gebruikservaring en het meeste overzicht. De takenlijst benaderen in de browser kan door te navigeren naar mail.google.com/tasks/canvas.

Smartphone
Voor op de smartphone zijn er verschillende apps verkrijgbaar om taken toe te voegen of af te vinken. Voor de Android werkt GTasks erg goed. De iPhone biedt GoTasks. Als laatste is Any.Do een interessante om te ontdekken. Deze heeft veel extra mogelijkheden, waarover later misschien meer.

Met welke todo-apps werken jullie en waarom? Zeg het ons in de comments, en wellicht nemen we dat mee in een volgend blog.

Wat vind je van deze hack?
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

[plista widgetname=plista_widget_belowArticle]

15 Comments

 • webdesign apeldoorn
  Posted 13/02/2013 4:05 pm 0Likes

  Super, mooie blog! Hoe lang blog je al? je bent er goed in.
  Het geheel van je site ziet er ook mooi uit en ook je inhoud in interessant!

 • Patrick Schouten
  Posted 05/02/2013 7:35 am 0Likes

  Googel Tasks heeft me nooit goed kunnen voorzien in mijn (GTD) taken eisen. Daarom ben ik als Google Apps gebruiker snel overgestapt op gQueues. Deze webapplicatie nesteld zich prima in de Google applicaties zoals gmail, chat en calendar.
  Je kunt een email direct omzetten naar een taak, je kunt via google chat een taak registreren, je kunt een taak mailen naar je gqueues emailadres, je kunt in de agenda je taken op datum zien staan, maar er is ook een eigen taaklijst in calendar zichtbaar. Natuurlijk is er een Chrome plugin om websites meteen om te zetten naar taken. De webapp is overal te gebruiken en erg makkelijk in gebruik. Vele videos zijn op de website beschikbaar om je alle mogelijkheden te laten zien, zelfs een complete video over GTD en hoe je dat kunt inrichten in gqueues.
  Er was al een mobile website versie beschikbaar maar sinds deze maand is er een echte Android App bijgekomen. Deze app maakt mijn beheren van taken nu echt compleet. Ik zou niet anders meer willen.
  (de Android App werkt allen metde – zeer betaalbare – betaalde versie!)
  https://www.gqueues.com/

 • Marianne
  Posted 04/02/2013 9:01 pm 0Likes

  Ik gebruik sinds een aantal maanden Astrid. Zij is geweldig. Ik kan taken laten terugkomen, ik kan taken inspreken, die schrijft ze dan in keurig NL op, ik kan e-mails naar haar doorsturen, die zij dan in de juiste lijst op de juiste datum in mijn agenda of to do lijst zet. Ik kan andere mensen taken toebedelen en reminders (laten) sturen. Ik kan gezamenlijke projecten en to do lijsten bijhouden met collega’s. Astrid is bijna een virtuele assistent. Ze kan net geen afspraken voor je maken… http://astrid.com

  • Henk Braggaar
   Posted 06/02/2013 12:08 pm 0Likes

   Thanx voor de tip, werkt super.

 • Merijn
  Posted 04/02/2013 5:26 pm 0Likes

  Eigenlijk vind ik de iPad een onzinnig onding (zakelijk dan he ;-))
  Maar sinds ik GoTasks gebruik kan ik niet meer zonder….wat een geweldige App en dito functies!
  Ook zeer goed te gebruiken met meerdere medewerkers, delegeren was nooit zo eenvoudig 🙂

 • Wiro Kuipers
  Posted 04/02/2013 11:26 am 0Likes

  Na verschillende synchronisatie-errors bij Wunderlist ben ik sinds kort overgestapt op Todoist. Werkt erg fijn en synchroniseert prima tussen web, app en verschillende apparaten.

 • Stefan Terpstra
  Posted 04/02/2013 8:08 am 0Likes

  In gmail kun je Tasks aanzetten met g k. (onthouden: Go to tasKs)
  Moet je wel je sneltoetsen aan hebben staan.

  G and then K Open Tasks, or shift the cursor from Gmail to Tasks

 • Bart
  Posted 31/01/2013 12:06 pm 0Likes

  Ik heb in de loop der tijd verschillende ’taakprogramma’s’ gebruikt, maar ben uiteindelijk ook gewoon uitgekomen bij Google Tasks. Het feit dat je je e-mails direct om kunt zetten in een taak is al een een goede reden om hiervoor te kiezen. Daarnaast laat Google Tasks zich makkelijk gebruiken in andere programma’s. Je kunt ze makkelijk laten ‘binnenlopen’ in kalenderapps als ‘CalenGoo’ en ‘Calendars’ op je telefoon of tablet. Vandaar uit kun je je taken dan ook beheren, toevoegen of verwijderen. Voor een CiEP-taakbeheer heb je je niet meer nodig.

 • Udo
  Posted 30/01/2013 9:22 am 0Likes

  Ik gebruik het op de zelfde wijze als in dit artikel. Met Gtasks op mijn Android telefoon en tablet werkt het ook het beste, vanuit de browser werkt wat knullig vindt ik. Ik heb ergens geruchten gelezen dat Google aan verbeteringen werkt, maar of daar wat van terecht komt………

 • Michiel
  Posted 29/01/2013 3:55 pm 0Likes

  Ik neem Google Tasks als oplossing voor GTD-taakbeheer eigenlijk niet serieus. Voor mij is het weinig meer dan een boodschappenlijstje. Als dat ook precies is wat je nodig hebt, dan is de integratie met andere Google-producten natuurlijk wel erg prettig.

 • Michel
  Posted 29/01/2013 2:10 pm 0Likes

  Google tasks gebruik ook ik al een tijd naar volle tevredenheid. De shortcut om vanuit een gmail een task te maken is Shift-T.
  Er is ook een handige Google Chrome plug-in voor Google tasks (van Google zelf) die je takenlijstje altijd oproepbaar maakt en waarmee je een gehighlight stukje tekst kunt toevoegen als taak. Sinds ik een Chromebook in gebruik heb doet-ie het echter niet meer, ymmv.
  Op mijn Android telefoon ben ik ook helemaal weg van GTasks. Die biedt nog iets meer functionaliteit dan Google tasks zelf, zoals een alert op een bepaald tijdstip, andere sorteervolgorde, meerdere takenlijsten in één overzicht, enz. Ook handig is dat GTasks als ‘ontvanger’ kan optreden van de Android Delen knop, dus je kunt heel makkelijk vanuit allerlei apps taken toevoegen.

 • Marion Driessen
  Posted 29/01/2013 10:15 am 0Likes

  Gisteren de (dure) app van 2Do aangeschaft voor mijn android toestel. Op grond van een artikel van Lifehacking. Ziet er mooi uit, maar ik mis de aansluiting met mijn Google calender of Groupwise.

Comments are closed.

%d