Grote ramen? Paneelgordijnen zijn ideaal!

Grote ramen zorgen voor veel licht in een ruimte, maar daarnaast ook voor inkijk, felle zon en snelle opwarming. Het is prettig om zelf de controle te houden over de hoeveelheid licht die naar binnen valt. Paneelgordijnen zijn een ideale oplossing voor grote raampartijen in huis, bijvoorbeeld voor schuifpuien of in een serre. Meerdere panelen van stof hangen recht naar beneden met een railsysteem. Helemaal uitgeschoven geven ze volledige privacy, volledig achter elkaar geschoven geven ze optimaal licht. Daarnaast kun je spelen met open en dichte raamvlakken. Paneelgordijnen zijn daarnaast handig als roomdivider of als bedekking van een open kastenwand. Voor kleinere ramen in dezelfde ruimte kun je bijpassende rolgordijnen kiezen voor een rustig effect.

Voordelen van paneelgordijnen

Paneelgordijnen nemen nauwelijks ruimte in omdat ze strak naar beneden hangen met een stabiele onderlat. Je bepaalt zelf hoeveel licht er op welke plek binnen komt. Daarom hoef je nooit een opgesloten gevoel te hebben. Ze zijn energiebesparend omdat de ruimte langer koel blijft zonder airco en omdat ze het hele jaar door isolerend werken. Het gefilterde licht geeft sfeer en rust en de grote minimalistische panelen maken de ruimte optisch groter. Met een kindveilig koordsysteem zijn de paneelgordijnen eenvoudig te bedienen. Bestel je paneelgordijnen op maat en monteer ze zelf met de handige instructies. Zo bespaar je veel arbeidskosten.

Moderne designuitstraling

Paneelgordijnen of Japanse gordijnen, zoals ze ook wel worden genoemd, zijn door hun strakke en minimalistische vormgeving en grootte heel rustgevend en smaakvol. Met hun moderne en chique uitstraling versterken ze de sfeer in de ruimte. Paneelgordijnen vind je in meerdere tinten, zoals crème, grijs, taupe of antraciet, maar ook in rood of blauw. Zo sluiten ze altijd aan bij de rest van de inrichting. Door panelen in verschillende kleuren naast elkaar op te hangen krijg je een speels effect, zeker als deze tinten verder in de ruimte terugkomen, bijvoorbeeld in accessoires. Je kunt altijd vooraf een kleurstaal bestellen om het effect alvast te bekijken. De rails (twee tot vijf) en onderlatten zijn er ook in meerdere kleuren, wit, zilver of antraciet.

Met paneelgordijnen zorg je voor een stijlvolle en rustgevende ruimte, waar de lichtinval steeds kan worden aangepast.

Tell Us What You Think
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

1 Comment

  • Sietse
    Posted 17/04/2018 4:45 pm 0Likes

    De Partner-redactie maakt artikelen die aansluiten bij de interesses van de lezers/bezoekers van de verschillende titels van Reshift.

    Wordt er vaak op “Windows” gezocht? 😉

Leave a comment

[wpterms id="3193"]