GTD met Remember The Milk

rtm Remember The Milk (of RTM) is een online taakbeheersysteem met veel mogelijkheden. De integratie met bijvoorbeeld Gmail of Twitter wordt door velen geroemd en de werkwijze is erg intuïtief. De blog beschrijft een zeer uitgebreide handleiding om de werkwijze van Getting Things Done te integreren in RTM. Stap voor stap krijg je uitleg over de te gebruiken zoekoperatoren, het maken van smartlists en hoe je de Weekly Review kunt doen.

Remember The Milk has all the features required to be a great web-based task manager for Getting Things Done (GTD) but its sheer flexibility means it can be daunting to build a well-oiled GTD machine. In this post I’ll show you how to use RTM Lists, Tags, Smart Lists, and Locations to create a full-blown project and task management system based on David Allen’s Getting Things Done.

Ik ben zelf geen actief gebruiker van Remember The Milk maar hoor veel positieve verhalen om mij heen. Reacties op het gebruik van RTM voor Getting Things Done zijn meer dan welkom onder dit artikel! Wat is jouw favoriete opzet van Remember The Milk?

(Via Breggol)

Wat vind je van deze hack?
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

[plista widgetname=plista_widget_belowArticle]

5 Comments

 • Herbert van Hoogdalem
  Posted 19/06/2008 11:28 am 0Likes

  @Jan: hoe krijg ik die zijbalk in Firefox 3? Lijkt me superhandig! Dank alvast, H.

 • Jan
  Posted 17/06/2008 9:08 pm 0Likes

  Ik ben een fanatiek RTM gebruiker. De takenlijst in een zijbalk tonen/bewerken van de Firefox is super handig. De iPhone versie is heel goed en sterk (won onlangs een Apple design award). De gewone webversie is ook prettig, maar soms doet de site(techniek) net iets te veel uit zichzelf.

  De query mogelijkheid slaat alles. Dat is echt een grote plus. Dat zie je ook terug in die blogpost geloof ik. Heb ook een poosje met Nozbe gewerkt. Ook geweldig, ik blijf toch bij RTM. Kwestie van smaak denk ik.

 • Jeroen van Delft
  Posted 17/06/2008 1:52 pm 0Likes

  Mocht je Firefox en Greasemonkey gebruiken, dan is http://userscripts.org/scripts/show/25046 een handige aanvulling op RTM. Het verbouwt je tag cloud zodat je er een duidelijk overzicht uit krijgt, welke je met behulp van wat conventies voor tags kunt gebruiken om zaken als context, projecten en next actions te onderscheiden.

  Zie deze thread voor uitleg over de bedoeling van het script, en hoe je het hoort te configureren: http://www.rememberthemilk.com/forums/tips/2943/ (de posts van ‘masnare’)

 • Stijn
  Posted 17/06/2008 12:28 pm 0Likes

  In drukke tijden gebruik ik het wel – ik vind het vooral geniaal dat je een zijbalk in Gmail kan toevoegen met daarin je todo lijst. Alles dat in mijn hoofd opkwam knalde ik meteen in die lijst met de deadline erbij – omdat ik het zo had ingesteld dat ik alleen zag wat er de komende week moest gebeuren vulde die todo lijst zich automatich aan… handig!
  De toevoeging in google calendar vond ik wat omslachtig en langzaam, hoewel het wel erg fijn is dat je per dag een todo lijst kan maken, zonder dat je hele vakje van die dag vol zit.

Comments are closed.

%d