Halve maand Spotify Premium: handig op reis!

Met een Premium-abonnement kun je de bijna oneindige Spotify muziekbibliotheek meenemen op je smartphone. Dat kost je €9,99 per maand, maar door tussentijds je abonnement op te zeggen, kun je ook per maand gebruik maken van de Premium-dienst. Handig als je af en toe op reis gaat, al is een hele maand Premium-toegang dan misschien te veel van het goede. Nou is er een truc om bij Spotify een halve maand Premium-toegang te kopen. Hoe je dat doet, lees je in deze lifehack.

Spotify kent drie abonnementsvormen: de gratis dienst waarvoor je je alleen maar hoeft te registreren, de Unlimited-variant die €4,99 per maand kost en die je verlost van reclame, en de Premium-dienst voor €9,99 per maand waarmee je ook op je mobiel toegang hebt tot deze inmiddels immens populaire muziekdienst. Spotify maakt het eenvoudig mogelijk om tussentijds te schakelen tussen abonnementen, en daar is deze hack op gebaseerd.

Om voor €4,99 een halve maand toegang te krijgen tot Spotify Premium, doe je het volgende:

 • Sluit op Spotify een Unlimited abonnement af voor €4,99. Na betaling heb je een maand toegang tot Unlimited.
 • Verander nu je abonnement naar een Premium abonnement. Je betaalt niks extra, je maand Unlimited wordt omgezet naar een halve maand Premium!
 • Beëindig nu direct je abonnement via de Cancel-pagina (klik op de Cancel-knop)

Et voilà! Je hebt nu een tijdelijk Premium-abonnement dat vanzelf na veertien dagen afloopt. Je kunt al die tijd genieten van hoge kwaliteit streaming, off-line muziek en toegang met je mobiel! Heb jij nog andere tips en trucs? Laat het weten in de comments!

Tell Us What You Think
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

12 Comments

 • Giftcard
  Posted 17/09/2013 6:07 pm 0Likes

  Met een Spotify giftcard is het overigens ook mogelijk ‘downloads’ te kopen net als op iTunes.
  Zo kun je met een giftcard van €10, 10 liedjes downloaden op spotify.

 • Eline
  Posted 08/12/2011 1:22 am 0Likes

  Ik snap de kritiek in de comments wel: een abonnement waar je zulke ingewikkelde actiesvoor moet uithalen, voelt niet helemaal koosjer. Spotify draait op haar abonnees en is er dus bij gebaat als mensen gewoon hele maanden lid zijn. Daar onderuit proberen te komen voelt, voor mij, toch ook niet helemaal lekker. Maar Maarten heeft natuurlijk gelijk dat het niet illegaal is.

  Wel denk ik dat voor de meeste mensen die €5 extra natuurlijk niet echt een probleem is. (Voor de meeste mensen hè?)

 • Dick Algra
  Posted 05/12/2011 12:03 am 0Likes

  Naar mijn smaak riekt dit naar “valsheid in geschrifte” of daaraan verwante zaken.

  • Maarten Festen
   Posted 05/12/2011 2:14 pm 0Likes

   Je pleegt geen valsheid in geschrifte door toepassing van deze truc. Het is simpelweg de mogelijkheid die Spotify biedt om je Unlimited-account om te zetten naar Premium. En je Premium vervolgens stop te zetten. Wat je krijgt is Spotify Premium voor de halve prijs maar ook voor de halve tijd. Prijs per seconde (minuut, uur, dag) blijft de Premium prijs.

 • MArk
  Posted 03/12/2011 2:14 pm 0Likes

  Met veel plezier maak ik gebruik van de betaalde legale versie van 10,-
  Mooie oplossing tussen extreem dure mp3’s te kopen en illegaal te downloaden

  Laten we deze dienst koesteren en niet proberen op te lichten
  Eerlijke business is toch al zeldzaam in sales en marketing

  Waar blijft het alternatief voor films?
  Videlaanondemand via mijn Philips tv is niet wat het kan zijn….

  • Maarten Festen
   Posted 05/12/2011 2:11 pm 0Likes

   Deze truc heeft niets met oplichting te maken. Spotify biedt je standaard de mogelijkheid om ofwel een hele maand Unlimited voor €4,99, ofwel een hele maand Premium vor €9,99 af te sluiten. Als je graag gebruik wilt maken van Premium maar niet een hele maand nodig hebt, dan kun je met deze hack je hele maand Unlimited van €4,99 omzetten naar een halve maand Premium. Je krijgt Premium, voor een klein prijsje maar ook voor een kortere tijd.

 • leon
  Posted 02/12/2011 11:28 am 0Likes

  Over de grens streamen hoeft niet per se, je kunt je playlists ook lokaal opslaan op je telefoon/laptop (wel max 3 devices geloof ik, en daar zit je verrassend snel aan). Verder moet je hiervoor natuurlijk wel in NL (of op een plek met wifi) bedenken welke muziek je wil…

 • Giel
  Posted 02/12/2011 10:19 am 0Likes

  mensen als je van muziek houdt dan is 9,99 euro een peanut. Ipv CD’s kopen etc…
  Fantastische dienst, gebruik het als premium al anderhalf jaar. Samen met airport express van apple een ideaal verhaal voor thuis.

  Nu nog even een ipad app en ik ben blij!

 • Guido Jansen
  Posted 02/12/2011 10:06 am 0Likes

  Maarja, met die €4,99 ben je er niet, de data kosten over de grens liegen er niet om en dat gaat behoorlijk hard als je muziek aan het streamen bent…

Leave a comment

[wpterms id="3193"]