De handigste sneltoetsen voor Photoshop en InDesign

Sneltoetsen voor zaken als kopiëren en plakken zijn vaak op elk programma hetzelfde. Toch heeft bijna elk programma bepaalde commando’s en sneltoetsen die je niet vanzelfsprekend weet. Programma’s als Photoshop en InDesign hebben ieder hun eigen commando’s en eigen sneltoetsen. Lifehacking vond een handig overzicht met vrijwel alle sneltoetsen voor Photoshop en InDesign op de website Zerolag.com.

Sneltoetsen voor Photoshop

zerolag-com-photoshop_shortcuts-infographic

De blauwe commando’s in de toetsen worden geactiveerd door de Command-toets in te houden. De spiekbrief met sneltoetsen voor Photoshop heeft ook nog enkele sneltoetsen om eenvoudig dingen te kunnen selecteren.

https://lifehacking.nl/productiviteit-tips/ken-je-sneltoetsen-met-cheatsheet/

Sneltoetsen voor InDesign

illustrator_shortcuts_clean

Bij de spiekbrief voor sneltoetsen voor InDesign zijn de commando’s die je met de Command-toets activeert oranje gekleurd. InDesign heeft ook nog een reeks sneltoetsen met de Shift-toets om te schakelen tussen de verschillende soorten gereedschap. Passend bij het werkveld zijn de Command + Shift-snelkoppelingen om tekst aan te passen.

Tell Us What You Think
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

2 Comments

  • Carina
    Posted 11/01/2019 2:54 pm 0Likes

    Ai is Illustrator en niet Indesign. Op de oorspronkelijke website staat ook dat het om Ai gaat, Adobe Illustrator dus. Beide kan ik gebruiken 🙂 Thanks!

  • Folkert
    Posted 05/01/2019 9:52 pm 0Likes

    Command-toets? Dus alleen voor Apple. En de Windows-versies dan?

Leave a comment

[wpterms id="3193"]