Help, mijn kleding is statisch!

Heerlijk, die verwarming op de hoogste stand in de winter, want brrr koud. Helaas zorgt deze verwarming ook voor een kneiterdroge lucht in huis. Gevolg daarvan is statische elektriciteit, waardoor je kleding (en je haar) statisch worden en alles begint te plakken en knetteren. Zó los je dat op!

Je kent het wel: zodra het buiten koud is en binnen warm maar droog, blijft dat mooie jurkje of die dikke wollen trui super-irritant aan je lijf plakken. Niet alleen je verwarming is daarvan een boosdoener, ook de wasdroger zorgt voor een droge lucht in huis. Maar hoe maak je je kleding dan weer anti-statisch? Je zou iets van geaard metaal kunnen aanraken, want metaal ontlaadt, maar er is nóg een supersnelle manier.

Haarlak spuiten

Dit is misschien wel de handigste tip. Trek het statische kledingstuk binnenstebuiten en spuit er haarlak op. Houdt ongeveer 30 cm afstand om vlekken te voorkomen. Je kunt de haarlak natuurlijk ook direct onder je jurkje of rokje spuiten zonder deze uit te trekken. Net zo effectief en misschien nog wel sneller.

Liever je haarlak sparen om je haar in model te krijgen? Dan hebben we ook nog een aantal andere tips om statische kleding te voorkomen.

Voorkom droge lucht

De grootste boosdoener voor statische kleding is dus droge lucht. Zorg ervoor dat de luchtvochtigheid in huis goed is. Een snelle manier om die vochtigheid weer op peil te krijgen is door te ventileren. Zet de ramen ook ‘s winters dus wat vaker open, bijvoorbeeld overdag, als er niemand thuis is. Douchen met de deur open werkt ook perfect. Meer tips over hoe je de luchtvochtigheid in je huis op niveau houdt, vind je hier.

Smeren maar!

Smeer je huid in met een bodylotion. Een goed gehydrateerde huid voorkomt dat je kleding aan je huid blijft plakken. Twee vliegen in één klap dus! Nou eigenlijk drie: je kleding blijft niet plakken, het is goed voor je huid én je gaat er nog lekker door ruiken ook. Triple whammy!

Leren zolen

Zoek je nog een goed excuus om die (veel te dure) nieuwe leren schoenen aan te schaffen? Wij hebben er eentje voor je: leer en rubber geleiden namelijk en zorgen dat je gegrond blijft. Dat voorkomt dat je statisch wordt. Tijdens onweer (statische elektriciteit) ben je in theorie het veiligst in je auto, omdat die op rubber banden staat. Dat effect hebben rubber en leren schoenzolen ook. Kopen dus, die nieuwe patta’s!

Tell Us What You Think
5Te gek2Leuk0Serieus?0Meh...2Stom

About Author

0 Comment

Leave a comment

[wpterms id="3193"]