Hetnieuwewerkenblog.nl gelanceerd

Vanaf vandaag is de weblog ‘Hetnieuwewerkenblog.nl’ online. Op dit blog delen specialisten en deskundigen, allen toonaangevend in Het Nieuwe Werken, door middel van columns hun inzichten, ervaringen en kennis in het nieuwe werken.

Volgens Het Nieuwe Werken is de weblog een must voor iedereen die zich professioneel bezighoudt met het onderwerp of er meer over wil weten.

Ze starten in ieder geval al met een interessante groep aan bloggers: Ronald Hameeteman (e-office), Dik Bijl (ambassadeur, auteur en zelfstandig adviseur), Guus Pijpers (auteur en adviseur) en Aart Bos (Boer&Croon Partners, Factor4Index) behoren tot de eerste bloggers.

Een eerste reeks artikelen is al gelanceerd. Zo lees je onder andere:

Leuk initiatief!

Tell Us What You Think
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

6 Comments

 • Annelies
  Posted 01/10/2009 12:37 pm 0Likes

  Alex, dank voor je uitleg, heel verhelderend!!

  Groeten, Annelies

 • edgar neo
  Posted 30/09/2009 10:43 pm 0Likes

  zo’n blog was er al iets eerder…..

  neem bijvooorbeeld http://www.vernieuwinginwerk.nl

  desalniettemin goeie tip!

  @gar

 • Alex Vermeule
  Posted 25/09/2009 2:59 pm 0Likes

  Hoi Annelies,

  Super goed dat je de vraag stelt ‘Wat is Het Nieuwe Werken?!?’

  Het Nieuwe Werken is eigenlijk een container begrip en je kunt het vanuit verschillende invalshoeken bekijken. Vanuit persoonlijk perspectief heeft het veel te maken met je werk slimmer doen; meer doen in minder tijd en sluit wat dat betreft naadloos aan bij de begrip Lifehacking.

  Het Nieuwe Werken is wel een breder begrip. Vanuit organisatie perspectief heeft het bijvoorbeeld te maken met nieuwe manieren van aansturen, organiseren, leiding geven en samenwerken. De thema’s vernieuwing en verandering staan hierbij altijd centraal.

  Het Nieuwe Werken wordt ook vaak geassocieerd met hoe techniek bedrijven in staat stelt om slimmer te ondernemen en productiever te zijn. Denk bijvoorbeeld aan vergaderen op afstand m.b.v. een ringcam. De term Unified Communications zie je in deze context ook vaak voorbij komen. Naar mijn mening zijn dit tools die organisaties helpen. Heel mooi, maar men vergeet nog wel eens de mens hierin centraal te stellen. Want de daadwerkelijke verandering om op ‘een nieuwe manier’ te werken, kom altijd door ‘een mentale switch’ bij de mens vandaan.

  Daarnaast zijn er nog diverse andere invalshoeken, eigenlijk te veel om hier op te noemen. Als je geïnteresseerd bent in Het Nieuwe Werken, raad ik je aan om regelmatig een kijkje te nemen op Het Nieuwe Werken Blog. Er zijn diverse abonnementsvormen beschikbaar waarmee je gemakkelijk op de hoogte wordt gehouden.

  Nogmaals dank voor je vraag en ik hoop dat de term met dit antwoord iets duidelijker voor je is geworden :-).

 • Annelies
  Posted 22/09/2009 7:47 pm 0Likes

  Wat is “Het Nieuwe Werken”?!? Leuk dat er een blog over is, maar vooralsnog heb ik niet een korte, duidelijke definitie kunnen vinden. Niet op het blog, niet in Wikipedia, niet in Google. Help?…

Leave a comment

[wpterms id="3193"]