Hiermee worden reizigers vaak opgelicht

Wanneer je op vakantie bent trap je gemakkelijker in bepaalde oplichtingspraktijken. Dat kan komen doordat je de taal niet spreekt, doordat de omgeving niet kent, of doordat je gewoon minder goed oplet omdat je aan het relaxen bent. Hier zijn een aantal dingen waarmee reizigers vaak worden opgelicht. Lees ook: Waarom je ook eens alleen moet reizen.

Armbanden en hoeden

Op sommige markten proberen verkopers een armband om je pols te doen of een hoed op je hoofd te zetten als verkooptruc. Als je het product weigert te kopen, zeggen ze dat je het probeerde te stelen. Wat je het beste kunt doen in zo’n geval, is de armband of hoed afdoen en rustig teruggeven alvorens weg te lopen.

Tegen je aan botsen

Let goed op als iemand ‘per ongeluk’ tegen je aan botst. Het kan een afleidingsmanoeuvre zijn, waarbij iemand anders snel je portemonnee uit je zak haalt.

Petities tekenen

Als je op straat tegengehouden wordt met de vraag om een petitie te tekenen, moet je erg goed opletten. Dit is vaak een manier om je af te leiden. Terwijl je de tekst leest en aan het tekenen bent, hebben zakkenrollers vrij spel.

https://lifehacking.nl/onderweg/tips-autorijden-buitenland/

Nachtclubs

Als je tijdens het uitgaan aangesproken wordt door een groep mooie meiden die je proberen over te halen om met ze mee te gaan naar een exclusieve club, moet je op je hoede blijven. Vaak zeggen ze dat ze je gratis naar binnen kunnen krijgen in een geweldige club die alleen voor leden is.Als je eenmaal binnen bent krijg je de rekening van de drankjes van de hele groep voorgeschoteld, en kun je dit gaan uitleggen aan een onvriendelijke uitsmijter.

Taxi’s

Als de taxichauffeur zegt dat de meter kapot is, kun je het beste van tevoren een prijs afspreken. Veel taxichauffeurs gaan er namelijk van uit dat toeristen niet goed weten hoeveel een taxirit daar gewoonlijk kost. Op die manier wordt er al gauw misbruik van je gemaakt. Probeer er van tevoren achter te komen hoeveel taxi’s normaal gesproken kosten in de stad waar je verblijft, zodat je de juiste beslissing kunt nemen.

Fietsen huren

Als je ergens een fiets huurt, is het een goed idee om foto’s van de fiets te maken voordat je deze huurt. Zo voorkom je namelijk misverstanden over de staat waarin de fiets verkeert. Anders kan het gebeuren dat je verantwoordelijk gehouden wordt voor beschadigingen die er al op zaten.

Tell Us What You Think
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

0 Comment

Leave a comment

[wpterms id="3193"]