Poll:Hoe bevalt Gmail Priority Inbox na een week?

Vorige week heeft Google de Priority Inbox in Gmail geïntroduceerd. Met deze nieuwe optie wordt je binnenkomende mail automatisch geordend in prioriteit. Met wat extra training door middel van Belangrijk/Niet Belangrijk knoppen kun je het systeem nog slimmer maken. Sommigen van ons hebben de optie nu een tijdje in gebruik en ik ben wel benieuwd wat de meningen zijn.

Ik ben erg te spreken over de Priority Inbox. Ik gebruik Gmail zowel zakelijk als privé en op beide mailboxen heb ik aantal nieuwsbrieven, notificatiediensten en de gebruikelijke “xxxxxx has subscribed to you” van de diverse sociale netwerken. Na een dag of twee met de Belangrijk/Niet Belangrijk knoppen spelen bij de binnenkomende mail is er een duidelijke schifting te zien. In mijn Priority Inbox staan inderdaad de mails die er toe doen (belangrijk nieuws, vragen die direct een antwoord nodig hebben, relevante conversaties) en de rest valt automatisch buiten beeld. Maakt het dat minder interessant om te lezen? Nee, niet direct. Maar het maakt het wel minder interessant om direct te lezen. Veel van die mails kunnen best een paar dagen blijven liggen. Door het in- en uitklappen van de onderdelen in de Inbox kun je het onderdeel “Everything Else” inklappen en alleen vanuit je Priority Inbox werken. Zo heb je iets meer het gevoel dat je een lege Inbox hebt, al hoeft dat natuurlijk niet zo te zijn 🙂

Wat zijn jullie ervaringen met Gmail Priority Inbox? Laat het ons weten in de reacties of in onderstaande poll.
[poll id=”3″]

Bonus: 5 tips om Priority Inbox te gebruiken en een mooie tip van Steve Rubel voor de mobiele versie van Priority Inbox:


Want GMail Priority on your mobile device? It’s easy, but you need the web site. Just search for label:important in:inbox. Then bookmark it.Mon Sep 06 11:24:52 via HootSuite

Tell Us What You Think
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

11 Comments

 • Kris Pattyn
  Posted 07/10/2010 10:43 am 0Likes

  Voor het lezen van je e-mail is categoriseren misschien wel interessant, maar de ervaring leert me wel dat lagere prioriteiten ook uiteindelijk niet gelezen worden. Wat me vooral verontrust is dat het voor Gmail een verkapte vorm is om de spamfilter aan te scherpen… en dan komen allen in de problemen. Krijgen we de newsletters waar we op inschreven nog door? http://blog.flexmail.be/archives/167-Priority-inbox-nieuwe-uitdaging.html

 • Djoea van Zanten
  Posted 20/09/2010 4:13 pm 0Likes

  Prima systeem. Niets mis mee. Het werkt goed en het is erg overzichtelijk. Nu alleen nog op m’n iphone en ipad en dan ben ik helemaal tevreden.

 • Erwin Blom
  Posted 16/09/2010 12:09 am 0Likes

  Ik ben nu Sanebox aan het testen. Priority inbox, maar dan beter 😉 Dankzij een Twittertip. http://www.sanebox.com/

 • Niels Gouman
  Posted 14/09/2010 11:27 am 0Likes

  Ik vind het een top systeem. Wil nu alleen nog in kunnen stellen dat alleen de important mail naar mijn iPhone gepusht wordt, en de rest zie ik wel als ik weer thuis ben 🙂

 • Ronja Smit
  Posted 13/09/2010 9:36 pm 0Likes

  Ik moet zeggen dat ik de meerwaarde er niet echt van inzie. Na een week vertellen wat belangrijk is en wat niet, haalt google dat nog steeds door elkaar. Puntje bij paaltje kijk ik dus nog steeds gewoon alles door, maar wordt de lay-out wel onrustiger van nog meer tekentjes. Ik ga hem dus weer uitzetten.

 • Kilian Hendrickx
  Posted 10/09/2010 11:02 pm 0Likes

  Heb ‘m eigenlijk nog niet echt uitgeprobeerd, maar blijkbaar is het wel een leuk speeltje.

  Waarom ik dit bericht eigenlijk schrijf
  @Kilian: Het is echt raar om een andere Kilian te zien op een forum 😉

 • Frank van Exter
  Posted 10/09/2010 9:41 pm 0Likes

  Ik heb mijn GMail-inbox helemaal geautomatiseerd met ‘labels’ en ‘filters’. Alle maal komt in het desbetreffende postvakje terecht, waardoor de priority functie niet werkt. Wat belangrijk is zit in mijn hoofd, waardoor er een efficiëntie mailafhandeling gewaarborgd is. De Chrome-extensie ‘Better GMail’ zorgt daarbij voor een minimalistisch overzicht.

 • Kevin
  Posted 10/09/2010 8:33 pm 0Likes

  Al m’n social network-mails en nieuwsbrieven komen dmv labels+filtering in hun eigen postvak in terecht, en slaan de ‘normale’ postvak in over. Wat dan nog in m’n postvak in terecht komt, is voor mij negen van de tien keer belangrijk…

 • Daniël
  Posted 10/09/2010 5:38 pm 0Likes

  Ik werk nu een aantal dagen met Gmail Priority, maar ik moet zeggen de functie voegt weinig toe. Het heeft net zo veel effect als het uitroepteken bij de e-mail. Op een geven moment wordt je daar ook immuun voor.

  Kortom: leuke geprobeerd, maar weinig innovatief.

 • Kilian
  Posted 10/09/2010 5:30 pm 0Likes

  Ik vind het een prima functie, maar zou best zonder kunnen. Die optie mis ik in de poll. Het is een mooie toevoeging aan Gmail, maar niet onmisbaar.

 • Erno Mijland
  Posted 10/09/2010 5:23 pm 0Likes

  Ik heb Priority Inbox weer uitgezet. Gedachte: alles wat niet Priority is moet sowieso niet in de Inbox komen, maar in mappen, zoals Nieuwsbrieven e.d. met behulp van filtering.

Leave a comment

[wpterms id="3193"]