Hoe de Windows-toets mijn leven makkelijker maakt

Ik ben verliefd. Ja, verliefd op een toets op mijn toetsenbord. Tijdens mijn werk houd ik van slim. Slim bezig zijn, efficiënt en effectief. Eén van de zaken die mij daarbij helpt, is de Windows-toets op mijn toetsenbord. Met deze toets kan ik bijvoorbeeld snel mijn laptop vergrendelen als ik een heerlijke cappuccino wil halen, maar niet wil dat anderen vertrouwelijke informatie op mijn laptop kunnen lezen. Lees ook: Handige sneltoetsen in Windows 10.

afbeelding1De Windows-toets in combinatie met een andere toets, zorgt voor een snelle actie. En weet je wat zo fijn is? Vaak zijn de toetsencombinaties te raden, als je aan Engelse woorden denkt!

Vertalen

Een voorbeeld: dat vergrendelen. Raad eens, wat is daar het Engelse woord voor? Juist ja: “lock”. Met andere woorden: de Windows-toets + de ‘L’ zorgt ervoor dat je computer wordt vergrendeld.

Nu jij! Ik wil met één snelle toetsencombinatie terug naar mijn bureaublad. Nou…? Yes, heel goed: de Windows-toets + de ‘D‘ van… ‘Desktop’!

Nog eentje dan: ik wil de verkenner op mijn laptop openen. Verkennen, explore… Juist ja, de Windows-toets + de ‘E‘ van… ‘Explorer’!

Twee programma’s

Er zijn ook een aantal opties die wat minder goed te raden zijn, maar wel erg handig. Aangezien ik vaak volgens het nieuwe werken werk, heb ik slechts één computerscherm tot mijn beschikking, maar vind ik het wel handig om op dat ene scherm, 2 verschillende programma’s naast elkaar open te hebben staan.

Simpel voorbeeld: ik krijg van de klant een planning opgemaakt in het programma Excel en ik wil deze data in mijn Outlook invullen. Dan wil ik graag deze 2 programma’s op hetzelfde scherm naast elkaar openzetten. Wederom gebruik ik hiervoor mijn lievelingstoets: de Windows-toets. Het Excelbestand zet ik aan de rechterkant van mijn scherm middels de Windows-toets en de pijl naar rechts. Mijn agenda in Outlook zet ik aan de linkerkant van mijn scherm door middel van dezelfde toets en de pijl naar links. En jippie, de 2 staan naast elkaar en ik kan snel de planning overnemen.

Uiteraard zijn er véél gemakkelijkere manieren om planningen, zowel intern als extern, af te spreken en af te stemmen? Meer weten? Wacht op mijn volgende post!

P.S. Natuurlijk ben ik benieuwd wat jouw favoriete toetsencombinatie met de Windows-toets is! Laat het me weten in de comments

Wat vind je van deze hack?
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

[plista widgetname=plista_widget_belowArticle]

3 Comments

 • guido
  Posted 27/03/2017 12:05 pm 0Likes

  Naar aanleiding van dit bericht eens even gaan kijken wat er allemaal kan met de windows toets. Tot nu toe een aantal handige functies gezien die ik nu op andere manieren invul in mijn studie.

  – Windowstoets + W geeft de windows ink werkruimte waarin je ook meteen een screenshot + annotatie kan maken.
  – Windowstoets + + of – laat je in en uitzoomen op je scherm.
  – Windowstoets + 1/2/3/4/5/6/7/8/9/ laat je de applicaties van de taakbalk openen

 • Dafferd
  Posted 21/03/2017 10:20 pm 0Likes

  Windowstoets + Tab lijkt op het eerste gezicht hetzelfde te doen als ALT+Tab, maar dan wat visueel aantrekkelijker.
  In Windows10 kan je doormiddel van WIN+Tab zelfs meerdere desktops aanmaken en daartussen switchen!

 • Froukje van der Wal
  Posted 14/03/2017 9:15 am 0Likes

  Probeer de Alt-toets eens in MS Office programma’s en kijk daarbij naar het lint. Supersnel werken door goed kijken: Alt, N, 3, en je kunt de hyperlink invoeren. Escape brengt je weer een stapje terug.

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: