Hoe kun je goedkoper producten uit de VS bestellen?

Gefrustreerd over de verzendkosten? Het artikel dat je wil kopen, wordt enkel in de Verenigde Staten geleverd? Of veel goedkoper aangeboden dan bij ons? Je kan gratis shoppen in de VS, maar je kent er niemand die het voor jou wil ontvangen en doorsturen? Er moet toch een manier zijn om dit met een lifehack op te lossen? Lees ook: Hoe werk je slimmer, maar dan ook echt elke week?
Ja, inderdaad! Er zijn bedrijven gespecialiseerd in het doorsturen van leveringen. Na enige research gedaan te hebben, kwam ik op een lijstje van verschillende aanbieders. zoals myus.com, viaddress.com, shipito.com, bongous.com, enz. waar je een fysiek adres (zoals een postbus) kunt huren.

Welke dienst moet je kiezen?
MyUS.comIk heb eerst even een aantal reviews bekeken en dan gekozen om met de grootste aan de slag te gaan : myus.com. Zij krijgen vaak de beste feedback en bieden ook de goedkoopste verzendingskosten aan.
Hoe pak je dit nu aan?
Stap 1: een account aanmaken en kiezen welke diensten je wil. Ik koos voor de Premium Subscription (60$/jaar), want hier zitten extra kortingen op transport, gratis 30 dagen opslag en hergroeperen van zendingen in. Er is ook een gratis versie!
Stap 2: Ik kocht een digitale spiegelreflex camera (Canon 600D) op Amazon.com voor ongeveer 2/3e van de prijs, met extra lenzen en een heel pak extra’s. Alles laten leveren op mijn nieuw adres in Florida.
Stap 3: Eventueel een aantal zendingen combineren (Amazon stuurt meestal niet alles in 1 keer) en doorsturen naar een adres naar keuze.
Stap 4: je levering thuis (of kantoor) ontvangen. Simpel 😉
Wat zijn de voordelen?

 • Vaak heb je bij Amerikaanse sites gratis levering (of promo) in de VS.
 • Je bespaart (transport)kosten door ze te hergroeperen.
 • Je kan ook leveringen opsplitsen en naar verschillende adressen sturen.
 • De totale besparing ligt aanzienlijk lager dan wanneer je al je spullen lokaal koopt. Voor de camera bedroeg de totale besparing ongeveer 220 euro.
 • Toch genieten van producten die in Europa (nog) niet leverbaar zijn. Sommige mensen zijn iets ongeduldiger dan anderen 😉

Wat zijn de nadelen?

 • Het kost je een bedrag per jaar (60$ in mijn situatie). Het kan ook gratis, maar dan betaal je meer verzendkosten, wat enkel bij een éénmalige bestelling (klein bedrag) ok is. Met mijn camera heb ik het al bij de eerste bestelling terugverdiend!
 • Je betaalt importkosten (en invoerbelasting afhankelijk van wat je kocht).
 • Voor elektronica: stekkers. Je krijgt een Amerikaanse stekker. Uiteraard kan je dit met een reisstekker perfect oplossen.
 • Garantie: de meeste fabrikanten hebben een globale garantie ondersteuning (bv. Apple). Soms is dit niet het geval. Dus verifieer je best vooraf! Eerlijk gezegd ben ik persoonlijk niet zo’n garantie-fan. Een voorbeeld. Ik kocht enkele jaren terug een kleine camera voor 150$ in de VS. Diezelfde camera werd toen in de Benelux nog verkocht tegen 350€. Een vriend van me had ‘m een week voor mij gekocht en een extra garantie van 50€ voor 3 jaar garantie (ipv 2 jaar). Dan denk ik bij mezelf : als mijn camera stuk is, koop ik er gewoon nog één (aan 150$ ;-)). Dan spendeer ik nog steeds minder, toch? Maar goed “zekerheid” is voor iedereen anders.

Hoe loopt het nu verder na die eerste bestelling?
Ik huur mijn Amerikaans adres ondertussen 5 maanden en doe regelmatig bestellingen op Amerikaanse sites. Ik heb berekend dat ik alleen al met het verschil in transportkosten (via myus.com ipv rechtstreeks) ongeveer 300€ bespaard heb op 2.000€ aankopen. Daarnaast doe je vooral voordeel met het verschil in aankoopprijs (in de VS soms tot 50% goedkoper en vooral ook eerder verkrijgbaar, denk aan gadgets). Voor mezelf dus een zeer geslaagde lifehack!
Heb je ervaring met dergelijke leveranciers die buitenlandse aankopen doorsturen? Dan nodig ik je uit om jouw ervaringen te delen!
 

Tell Us What You Think
11Te gek4Leuk0Serieus?1Meh...4Stom

About Author

41 Comments

 • Pieter
  Posted 20/12/2019 2:46 pm 0Likes

  Het is grappig hoezeer mensen leren geloven dat bepaalde kwalificaties moeten worden nagestreefd. Zo denkt men “slim” te moeten worden gevonden of zo. Wat is dat ook en waarom is het relevant?

 • Erik boet
  Posted 25/09/2017 12:02 am 0Likes

  Hoi Bert,
  Ik wil een horloge bestellen in de VS. Aangezien jij regelmatig in de VS bestelt, goederen gegroepeerd worden en ‘t goedkoper is met een aantal artikelen, is Het mogelijk dat ik dat via jou bestel?
  Tweede vraag: er zouden bij Amazon douane kosten in rekening worden gebracht. Geldt dat ook via een particulier verzendadres?

  • Ronda J
   Posted 22/05/2019 1:23 pm 0Likes

   Hi, have you ever had an experience in shop and ship internationally with any package forwarding Company? If you have kindly shared your experience with these companies. I am looking to buy beauty products on Amazon but they are not shipping to my country. So, that’s why I am looking to use the addresses of shipping companies. Kindly leave reviews regarding these companies. Globalshopaholics.com, Myus.com, stackry.
   Thanks in Advance. 🙂

 • Esther
  Posted 02/01/2017 3:17 pm 0Likes

  Ik heb sinds kort een gratis myUS account. Nadeel is dat je dan je pakje gelijk door moet laten sturen, anders betaal je maar liefst een dollar ‘storage fee’ per dag. Ik heb laatst cosmetica besteld bij NYX, een merk wat in Nederland zéér beperkt verkrijgbaar is. De waarde van de artikelen was ongeveer 40 euro. De verzendkosten bedroegen in het goedkoopste geval 28 euro, en toen het pakje afgeleverd werd kon ik ook nog 48 euro aan inklaringskosten en belasting betalen.
  Naar mijn idee kun je dan beter een wat duurder abonnement afsluiten, zodat je je spullen wat langer kunt opslaan en zo zendingen kunt combineren.

  • Sebas
   Posted 09/08/2017 11:29 pm 0Likes

   Is het gelukt Esther met je pakketjes via die site?!
   Wil namelijk een gaming laptop van een Amerikaanse site maar twijfel om dit zo te gaan doen…

 • Frederik
  Posted 01/10/2016 11:01 pm 0Likes

  Beste,
  ik ben ook aan het kijken om iets aan te kopen in Amerika en dit te laten verzenden naar België want het scheelt toch een €350. Maar als ik de totale transportkost bereken via vb skybox.com dan zie ik dat de shipping cost (met douane- en importkosten) 576US bedraagt wat het product dan duurder maakt dan dat ik het hier in België zou kopen. Of is er een manier om lagere importkosten te betalen?
  Alvast bedankt.
  Met vriendelijke groeten,
  Frederik

 • Wim
  Posted 13/09/2016 4:18 pm 0Likes

  Hallo Bert,
  Ben benieuwd of de ervaringen inmiddels zijn uitgebreid? En ik vraag me af of je sales tax berekend hebt gekregen.

 • Pim
  Posted 10/09/2016 10:50 pm 0Likes

  Goede tips bedankt.

 • Chloe
  Posted 09/03/2016 5:57 pm 0Likes

  Hoi, ik neem aan dat je verzendkosten vanaf het bedrijf naar je postadres in de US betaald, maar betaal je ook geld voor de verzending naar NL?

 • Tom
  Posted 26/06/2014 6:52 pm 0Likes

  Hallo,
  Even een vraag over MyUS. Ik heb zojuist op de website gekeken, en daar even snel uitgerekend wat een pakketje zou kosten. Ik kwam toen op $34. Komen hier nou nog andere kosten bij, zoals opslagkosten (ik zou het gratis abonnement nemen)?
  Ik hoor het graag.
  Met vriendelijke groet,
  Tom Huijsing

 • jph
  Posted 27/01/2014 10:14 pm 0Likes

  Ik zie dat ik die MyUS enzovoorts alleen met een creditcard kan betalen. Geen Ideal bijvoorbeeld. Weet je daar een oplossing voor? Een creditcard kost overbodig geld, en klopt ook niet, want ik hoef het niet eerst te lenen, ik heb het geld namelijk al. Verder ben ik net als de meeste mensen tegenwoordig, tegen het financieren van banken. Enig idee hoe ik om hun creditcard heen kom?

  • olaf
   Posted 02/07/2014 11:06 pm 0Likes

   usa2you die kun je gewoon betalen via bankrekening naar hun bankrekening heb er goeie ervaring mee.

  • marcela
   Posted 09/10/2016 2:39 pm 0Likes

   je kan ook paypal gebruiken om te betalen

 • Jacquis
  Posted 19/12/2013 1:38 pm 0Likes

  Opgepast met deze myus!
  Ze openen de verpakking wanneer de leveringen aankomen en zenden ze dan door.
  Maar wanneer er interessante spullen tussenzitten, zoals in mijn laatste geval een cisco-router van 1500 $, gaan ze beweren dat dit niet mag doorverzonden worden naar België.
  Ze laten je dan de mogelijkheid het terug te zenden naar de leverancier dan wel de spullen te laten vernietigen(disposal). Nu, wanneer je vraagt de spullen terug te zenden naar afzender, gebeurt dit niet. Iedere verdere correspondentie daaromtrent wordt absoluut onbeantwoord gelaten. Ondertussen is gebleken dat zij de goederen dus gewoon bijhouden en zeer waarschijnlijk zelf verkopen. Dit is mij verschillende keren gebeurd en heeft mij zeer veel geld gekost. Derhalve heb ik de account ook opgezegd.
  Ze beseffen daar bij myus maar al te goed dat je niets kan doen vanuit jouw land en daar wordt duchtig van geprofiteerd.
  Wees daarom gewaarschuwd en denk een paar keer na vooraleer je via deze oplichters iets laat verzenden.

 • PJ47
  Posted 17/10/2013 12:09 am 0Likes

  Als je een tussenpersoon hebt en je kan je iPhone die je aangekocht hebt via Amazon bij hem laten leveren, en hij stuurt hem op zijn beurt door naar mij, moet ik dan ook extra betalen wat betreft invoerrechten?

 • Il Futuro
  Posted 11/10/2013 3:25 pm 0Likes

  Hoe zit het met de invoerrechten m.b.t. een iPhone via myus.com?

 • Yellowfish
  Posted 17/07/2013 11:33 am 0Likes

  Via USA2YOU.nl kunnen ze producten aan je ‘resellen’ waardoor de invloerrechten lager uitvallen. Dan is het wel aantrekkelijk om in Amerika te kopen. Ik heb m’n laptop op deze manier gekocht. De prijzen zijn wat dat betreft in Amerika wel degelijk lager!

 • Guus
  Posted 20/05/2012 1:53 pm 0Likes

  Ik ben er nu een paar maanden mee bezig, maar zie er eigenlijk nauwelijks tot geen voordeel in. De prijzen in de US zijn niet altijd lager dan hier, en zeer zelden zijn de prijzen zo laag dat het opweegt tegen de kosten van shipping en de BTW/invoerrechten die je hier nog moet betalen via de vervoerder. Ik had laatst voor 500 dollar goederen (klein spul, nog geen 10 kg) en de shipping via myUS was 106 euro en de BTW/invoer 132 euro.
  Dan heb je nog dat sommige sites je credit card niet accepteren omdat er geen match is tussen factuuradres en leveradres (en nee, Mastercard staat niet toe dat er een tweede (corr)adres aan je card gekoppeld wordt). Kortom, ik ben er klaar mee. Je komt voor America shopping al een heel eind met Amazon.UK of bookdepository.com.

 • Maarten-Jan Baay
  Posted 06/01/2012 12:32 pm 0Likes

  Vriend van mij is piloot dus als ik wat nodig heb gaat het altijd via hem. Andere vriend werkt in de VS en als hij dan naar huis gaat wil hij ook wel wat voor mij meenemen. Zijn idd zat sites die het aanbieden maar echt vertrouwen doe ik het allemaal niet.

  • Bert Verdonck
   Posted 08/01/2012 11:36 am 0Likes

   Niet iedereen heeft de luxe van een piloot te kennen die wat voor je meebrengt. Super voor je!
   Toen ik research begon te doen, had ik eerlijk gezegd ook een beetje wantrouwen, vandaar dat ik uiteindelijk ook gekozen heb voor de grootste en met de meest positieve feedback. Uiteindelijk werkt alles perfect. En eerlijk gezegd, mocht dat niet zo zijn, dan zouden de meesten ondertussen wel al “Out of business” zijn…

   • Mark Egbers
    Posted 25/03/2012 6:03 am 0Likes

    Hoi,
    Kwam bij toeval hier terecht en wilde even laten weten dat er nog een bedrijf (nederlands) in amerika bestaat dat heel veel op MYUS lijkt. Vergelijkbare kosten (ik geef 50% korting op de Fedex tarieven).
    Echter geen lidmaatschapskosten, extra fees, paypal fees etc.
    Groot voordeel is dat ik dus gewoon nederlands spreek, 7 dagen per week beschikbaar ben en betrouwbaar. Ik ben al jarenlang lid van de grootste amerika website van Nederland en heb er velen die in verleden en heden bij mij besteld en of verzonden hebben. Ik verzend veel voor particulieren en kleine bedrijven in hun goederen hier in de VS inkopen. Ik verstuur bijvoorbeeld veel boeken in de wat grotere partijen en ben door mijn kortingsstructuur met fedex vaak zelfs goedkoperdan de USPS.
    Hier kun je op het allesamerikaforum alles over mij vinden http://forum.allesamerika.com/viewtopic.php?f=37&t=40313 of je kunt direct mijn website bezoeken via http://www.weship-it.com
    Groetjes,
    Mark Egbers
    Mailbox International

 • Debora
  Posted 03/01/2012 1:25 pm 0Likes

  Kun je via deze weg eigenlijk nog wel ruilen? Stel dat wat je besteld hebt kapot aankomt, ik neem aan dat terugsturen dan ook via een adres in de VS moet. Regelen dit soort bedrijven dat ook?

  • Bert Verdonck
   Posted 08/01/2012 11:27 am 0Likes

   Ruilen is perfect mogelijk. Je stuurt het terug naar je eigen adres (in de VS) en zij sturen het dan opnieuw door om te ruilen. Het nadeel is uiteraard dat het meer kost, omdat je opnieuw de oceaan overmoet (en ook dat het ietsje langer duurt). Volgens mij moet rechtstreeks terugsturen ook kunnen voor bepaalde artikelen.
   Zoals ik in het artikel aangeef, is het belangrijk om vooraf te bepalen waarom je iets wil aanschaffen. Is het de prijs (bv. 50% goedkoper), de beschikbaarheid (bv. enkel in de VS verkrijgbaar), is het de leveringstermijn (ginder op voorraad, hier 6 weken wachten)? Ben je bereid om daarvoor een aantal stappen te zetten of niet? Ik begrijp ook dat deze lifehack voor sommigen een brug te ver is. Voor alle anderen is het interessant om weten dat zoiets bestaat en dat het goed werkt.

   • Eugène
    Posted 18/01/2013 8:45 pm 0Likes

    Bert I do have a physical address for Triangle Systems Associates since 1979. I am a 72 years old owner and I am still able to be a conduit for the concept “Hoe kun je goedkoper produckten uit de vs bestellen?”. I can certainly assist your respondents to your email to get what they want.
    So long as products are exportable by Federal agencies here, they can be exported. For a class of consumer items, up to a certain amount using USPS, as a gift, no export tax is levied. Large items requiring a great deal of money are handled by an international bank in San Diego.
    Normally items can be shipped also via FedEx or UPS other than USPS or some freight companies specializing in big items such as cars, etcetera.
    To get back at the ground level. Put on your “thinking cap”. Your people can order the deals you wrote about. Before it is send to The Netherlands, I have to confirm whether it is possible to ship the wanted items using the guidelines of the US Dept of Commerce. Also, the switch from 120 V to 215 V should be possible for electronics or items requiring compatability.
    The customer in “Holland” can order directly. Or I can do it, provided the agreed amount is deposited at the ABN Amro before I order it. Shipping cost and a modest fee by percentage for me can be added to determine whether the product is worth getting it. I will do my utmost to make it attractive for my ex-fellow citizens. Best of all, however, you want to handle it. I gave you a platform, as a company or in persona, from which you can operate. All transactions within the USA is protected by State or Federal law. Return (of products) applies within the USA. Beyond that limited warranties and product insurance applies for those afraid to lose money. In fact, the US merchants are way more relaxed to refund money than in the Netherlands. Virtually no hassle.
    Eugène
    ugausa@juno.com
    San Diego, California 92119

 • Andre
  Posted 03/01/2012 3:37 am 0Likes

  Je kunt ook gewoon een bedrijf als WeShipusave gebruiken. http://www.weshipusave.com
  Zij rekenen alleen de werkelijke verzenkosten en een kleine vergoeding. Heb hier goede ervaringen mee.

 • Debora Donck
  Posted 02/01/2012 2:02 pm 0Likes

  “Met mijn camera heb ik het al bij de eerste bestelling terugverdiend!”
  Is dat wel zo? Amazon levert de meeste producten toch ook gewoon in Nederland?

  • Bert Verdonck
   Posted 02/01/2012 5:47 pm 0Likes

   Debora,
   het hangt er natuurlijk vanaf welk product je waar koopt. Via Amazon heb ik al verscheidene producten gekocht die je dan eerst netjes in je winkelmandje legt en bij het uitchecken pas vaststelt dat ze enkel binnen de VS geleverd kunnen worden! (btw vaak op aanraden van de fabrikant) Dan is zo’n adres in VS best handig. Bij Amazon valt het inderdaad nogal goed mee. Bij Ebay zie je het heel vaak: enkel bieden binnen de VS.
   Dus om op jouw vraag te beantwoorden : de 60$ abonnementsgeld voor 1 jaar heb ik al meer dan terugverdiend bij mijn eerste bestelling. Sterker nog, door het significante prijsverschil (tussen camera die enkel voor de VS markt is en camera in de Media Markt of bol.com of andere locale winkel) bespaar ik (na aftrek van alle kosten en import/belastingen) nog steeds 220€ in totaal. Dat vind ik persoonlijk de moeite om het te doen! Vroeger kocht ik enkel ter plekke in de VS, maar daar ben ik niet elke maand 😉 Eigenlijk zou je zo gratis op reis kunnen : je legt een lijstje aan van wat je wil, bv. camera, iPad en nieuwe laptop, samen 5,000 euro. Bij een gezamelijke besparing van 1,000 euro kan je je vakantie (naar de VS?) betalen 😉

 • Floris
  Posted 02/01/2012 11:24 am 0Likes

  Je zegt in het artikel dat bij elektronica een nadeel o.a. een amerikaanse stekker is: “Uiteraard kan je dit met een reisstekker perfect oplossen.”
  Hierbij wordt voor het gemak even vergeten dat er ook een 120V spanningsverschil is (110V in de VS versus 230V in Europa), en niet alle apparatuur geschikt is voor beide spanningen!
  Toegegeven, de meeste (vooral laagstroom) apparaten hebben een transformator die daar prima mee overweg kan, maar dit zeker wel een belangrijk punt om op te letten. Een apparaat wat alleen 110V werkt waarschijnlijk geheel niet als je er 230V op zet.

  • Bert Verdonck
   Posted 02/01/2012 12:04 pm 0Likes

   volledig mee eens! Ik ging er (onterecht) van uit dat iedereen dat wel zou weten. Bedankt voor je aanvulling!
   Afhankelijk van de (aanschafprijs van de) toestellen die je koopt, is het zelfs voordeliger om een andere transformator aan te schaffen (tov het toestel locaal te kopen). Bij globale brands valt de (meer)kost trouwens prima mee! Zo heb ik mijn iPhone in de VS gekocht en een Belgische stekker gewoon in de winkel hier gekocht…

 • Niels Gouman
  Posted 02/01/2012 11:01 am 0Likes

  Wat is jouw ervaring met importkosten en invoerbelasting? Laatste keer dat ik iets niet digitaals uit het buitenland (Japan) bestelde werd mijn bestelling ineens bijna 2x zo duur daardoor, en dat was van te voren niet bij mij bekend..

  • Bert Verdonck
   Posted 02/01/2012 11:58 am 0Likes

   Niels, je betaalt gewoon de importkosten via je koerierdienst.
   Ik heb wel al meegemaakt dat ze het niet precies kunnen plaatsen in een categorie en dan een soort forfait aanrekenen (wat lager ligt!), maar goed er blijft een verschil tussen België en Nederland op dat vlak.

  • John
   Posted 01/07/2016 4:22 pm 0Likes

   Naast de eventuele BTW en importkosten, berekenen de transporteurs ook nog kosten voor de douaneafwikkeling. Vaak minimaal € 10 excl. BTW. Houd hier ook rekening mee met je calculatie.

 • Sander
  Posted 02/01/2012 10:55 am 0Likes

  Ziet er interessant uit! Wat zou bij zulk soort diensten de kans zijn dat je importrechten/belasting moet betalen. En weet iemand of Amerikaanse computerhardware ook gewoon in Nederland werkt?

  • Bert Verdonck
   Posted 02/01/2012 11:53 am 0Likes

   Sander, mijn ervaring is dat ik nog steeds (netjes) importrechten/belastingen betaal. De koerierdienst (Fedex/DHL) regelen het voor je en factureren gewoon aan jou door.
   Tot nu toe heeft de Amerikaanse computerhardware altijd gewerkt op voorwaarde dat het ook op de juiste spanning werkt (220V tov 110V). Als je bv. een Macbook Pro koopt in de VS, dan wordt die geleverd met een Amerikaanse stekker. Je kan gewoon in NL of B een gelijkaardige stekker kopen als je de reisstekker te moeilijk vindt. En als lifehacker koop je die wellicht op Ebay voor een paar euro 😉

 • Sietse
  Posted 02/01/2012 10:41 am 0Likes

  Ik heb bij een verzender ook wel gehad dat er op de verpakking waarin het verstuurd werd stond dat het om een goedkope verzending ging (weet niet meer bij welke aankoop dat was) waardoor er ook geen extra kosten waren. Niet helemaal netjes, maar wel prettig. 🙂

 • Jacob
  Posted 02/01/2012 9:59 am 0Likes

  Interessante dienst, deze kende ik nog niet maar ga ik zeker eens bekijken. Ik ben nog wel benieuwd naar tips om op de importrechten te kunnen besparen c.q. te voorkomen dat je meer betaalt dan nodig. Bijvoorbeeld: wat is de grens van vrijstelling precies? Als je teveel spullen in 1 verzending bundelt, dan ben je misschien goedkoper uit qua verzendkosten maar veel duurder qua importrechten als je niet uitkijkt.

  • Christine
   Posted 03/01/2012 9:52 am 0Likes

   De grens ligt op 24 euro geloof ik, op de site van de douane staat het exacte bedrag.

   • Quinten
    Posted 03/05/2016 5:48 pm 0Likes

    Als u buiten de EU koopt, betaalt u:
    btw, als de waarde hoger is dan € 22
    invoerrecht en btw, als de waarde hoger is dan € 150

 • Maarten
  Posted 02/01/2012 9:59 am 0Likes

  Handig, was hier voor Kerst ook mee bezig.
  Noot: Globale verzekering is niet het zelfde als een mondiale verzekering.

 • Bas
  Posted 02/01/2012 9:58 am 0Likes

  Voor boeken is deze wel een aanrader: http://www.bookdepository.com/
  Gratis levering en gegarandeerd de Engelse versie 😉

  • Anthony
   Posted 01/02/2012 7:54 pm 0Likes

   Gebruik ik voor al mijn aanschaf van boeken. Top site en de prijzen zijn heel relaxed!

Leave a comment

[wpterms id="3193"]