Hoe ver kun je reizen binnen 24 uur?

Bij het inplannen van een reis moeten we rekening houden met de reistijd. Veel mensen kiezen om die reden vaak het vliegtuig om hun bestemming te bereiken. Toch kun je er versteld van staan hoe ver je in één dag kan reizen met de trein of auto.

https://lifehacking.nl/onderweg/plan-je-complete-vakantie-in-google-trips/

Trein

De trein is een snel en veilig vervoersmiddel om van A naar B te reizen. Zo sta je binnen 4 uur in Parijs en doe je iets langer dan 6 uur over een reis naar Berlijn. Op de kaart van Empty Pipes zien we hoe ver we vanaf Amsterdam kunnen reizen en hoe lang we daarover doen. Je kan per gebied zien hoe lang je erover doet.

schermafbeelding-2016-11-22-om-14-18-25

Zoals je ziet kun je vanuit Amsterdam heel snel op veel plekken komen. Zo kun je zelfs binnen een dag naar Madrid en Warschau. Onder de kaart kun je ook andere steden aanklikken, om te zien hoe ver je vanaf die stad kan reizen in een bepaalde tijd.

schermafbeelding-2016-11-22-om-14-18-31

Auto

Empty Pipes heeft een soortgelijke kaart gemaakt voor het reizen per auto. Ook op deze kaart zie je per zone hoe lang je erover doet. Waar de gebieden met treinvervoer vlekkeriger waren, heeft het vervoer met de auto logischerwijs duidelijke stroken.

schermafbeelding-2016-11-22-om-14-18-42

Waar de kaart voor treinvervoer binnen Europa bleef, kun je op de kaart voor autovervoer elke regio ter wereld bekijken.

schermafbeelding-2016-11-22-om-14-18-52

Je kan verder komen dan je denkt. Door deze kennis te combineren met woningverhuurders als Airbnb, kun je vrij snel en goedkoop heel veel van de wereld zien!

 

Wat vind je van deze hack?
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

[plista widgetname=plista_widget_belowArticle]