Hoe werkt een …..?

Toen ik nog bij het tv programma Het Klokhuis werkte als redacteur wetenschap en techniek, was er een site waar ik wekelijks op keek.

Ik heb het over www.howstuffworks.com. Persoonlijk vind ik het de beste site die een goede koppeling weet te maken tussen wetenschap/techniek en de leek. In heldere en gewone taal wordt uitgelegd hoe iets werkt en vaak worden daarbij  prachtige afbeeldingen gebruikt. Het is dan ook niet voor niets dat de site al veel prijzen heeft gewonnen.life2.gifJe kunt er op bijna alles wel een antwoord vinden. Wil je weten:

Het zoeken met het zoekvenster gaat makkelijk. De antwoorden staan onder de reclame, dus onder de oranje header. De site is onderverdeeld in verschillende categorieën:

Je kunt ook kiezen voor Random Article rechts bovenin, en je laten verrassen.

How stuff works, is er alleen in het Engels en is daarmee niet zo geschikt voor kinderen. Zoek je iets in het Nederlands, dan is er een minder uitgebreid maar goed alternatief in boekvorm. “Over de werking van de kurkentrekker en andere machines” met prachtige, duidelijke tekeningen van David Macaulay.

life1.jpg

Ken je andere sites die ook een goede uitleg van principes geven? Laat een reactie achter.

Wat vind je van deze hack?
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

5 Comments

 • toronto hair loss
  Posted 08/04/2010 1:23 pm 0Likes

  Buffalo, also illinois great rivers annual conference, also 4856, also rage against the machine ringtones, also =[[[, also removing wood glue from clothing, also dpor, also cash home buyers, also >:O, also texas writers conferences, also zldew, also low cost hosting company uk, also >:-[[, also plastic surgeons in phoenix az, also :]]], also countrywide home inc loan xxasdf, also :-]], also

 • Z0C
  Posted 22/09/2008 10:43 am 0Likes

  Ik kijk zo vaak mogelijk op discovery het programma “How does it work” en “How its Made”

  heerlijke programma’s om naar te kijken, sommige dingen vraag ik me echt af waarom wil iemand dit weten. ben blij met deze site, want kan gemakkelijker op eigen dingen zoeken

 • Christian
  Posted 20/09/2008 8:46 pm 0Likes

  Ik was een week of wat geleden SkyGuy tegengekomen op het web: http://skyguy.com/

  SkyGuy legt door middel van filmpjes in een voor kids begrijpelijke taal uit hoe zaken in ons universum werken. Erg leuk!

 • Karin
  Posted 20/09/2008 5:03 pm 0Likes

  Ook de CD-rom van “over de werking..” is een aanrader!

 • Annedien Hoen
  Posted 20/09/2008 10:14 am 0Likes

  In Nederland hebben we http://www.hoedoe.nl , een site waarvan de database Hoedoes in ontwikkeling is en nu zo’n 500 Hoedoes kent. (“Hoedoe legt uit hoe je het doet.”) Er is onder andere een categorie “techniek”, die zo te zien nog wel wat meer Hoedoes kan gebruiken, misschien iets voor de schrijvende, lifehackende geeks en geekettes? 😉

  Ik zal eens flink in How Stuff Works rondklikken, was als kind al verzot op die Duitse programma’s die uitlegden hoe dingen werkten en gemaakt werden!

Comments are closed.