Hoeveel spullen heb jij?

Spullen. Ze zijn handig, maar welke heb je echt nodig? En wanneer word je een spullenmanager door alle spullen die overal liggen opgeslagen en rondslingeren? Documentairemaakster Judith de Leeuw was benieuwd hoeveel spullen ze zelf heeft en besloot te gaan tellen. Daarover maakte ze de documentaire ‘Overal spullen’, die te bekijken is via Uitzending Gemist. Haar gevoel van onmacht tegenover de grote hoeveelheid aan spullen is beklemmend.

Overal Spullen

 

De basis van de economie is het kopen van spullen. Maar is dit nog wat we willen? Willen we spullen blijven kopen en spullen blijven opslaan? De vriend van Judith is blij met zijn spullen. Voor de minder materialistische mens: hoeveel spullen dacht je in huis te hebben? En hoe staat dat tegenover het aantal 15734 waar Judith op kwam? Voor een beter perspectief: dit is het aantal spullen van haar, haar vriend en kind samen.

Als je minder spullen wilt is ‘the 100 thing challenge‘ misschien iets voor jou: je mag 100 spullen hebben, meer niet. Maak er 200 van als het voor jou een te grote stap is. En stel ook vooral je eigen regels. Tel je huishouditems wel of niet mee? Tel je opladers apart van de bijbehorende apparatuur of niet? Voor inspiratie: Be More With Less.

Zin om op te ruimen? Lees ook:

Een net huis in 10 stappen

Lenteschoonmaak: orde in de chaos

Chaos Organizing: Opruimen door Rommel te Maken

Een terugblik op de GTDSummit – De weg naar een opgeruimd huis of kantoorIs opruimen wel zo verstandig?

 

Tell Us What You Think
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

6 Comments

Leave a comment

[wpterms id="3193"]