De hoogtepunten van 12 jaar YouTube

Wereldwijd maken miljoenen mensen er dagelijks gebruik van: YouTube. In de loop der jaren is YouTube uitgegroeid tot een enorm sociaal videoplatform waar iedereen video’s kan plaatsen. Een aantal gebruikers zijn zo goed in het maken van YouTube-video’s, dat ze hiervan hun beroepen hebben kunnen maken. Vandaag noemen we wat leuke mijlpalen om het 12-jarig bestaan van het populairste videoplatform te vieren. Lees ook: De handigste sneltoetsen voor YouTube-fanaten.

De eerste YouTube-video

De eerste video op YouTube is gepubliceerd op 23 april 2005. Hiermee is het de oudste YouTube-video die we op het platform kunnen vinden.

Meest bekeken

De meest bekeken video’s op zijn bijna allemaal muziekvideo’s. De meest bekeken muziekvideo is die van Gangnam Style. Met deze hit veroverde Psy in 2012 wereldwijd de hitlijsten. De video is ruim 2,8 miljard keer bekeken.

Andere popualaire muziekvideo’s zijn Sorry van Justin Bieber (2,4 miljard keer) en Uptown Funk van Mark Ronson en Bruno Mars (2,3 miljard keer)

Animatie

In de lijst van de meest bekeken video’s springt er eentje uit. Een Russisch gesproken aflevering van een animatieserie is ruim 2 miljard keer bekeken. Blijkbaar zetten heel wat Russische ouders dit specifieke filmpje aan voor hun koters. Het filmpje is ruim 2 miljard keer bekeken.

Kanaal

Het kanaal van de Zweedse videomaker PewDiePie laat met meer dan 50 miljoen abonnees alle andere kanalen ver achter zich. Onder de naam PewDiePie publiceert Felix Kjellberg video’s over voornamelijk videogames, die hij van commentaar voorziet terwijl hij het speelt. Zijn meest bekeken video is meer dan 77 miljoen keer bekeken.

Trending

Video’s kunnen in korte tijd heel populair worden en dankzij social media gaat dit steeds sneller.  Zo werd de carpool-video van Adele en James Corden binnen enkele uren al miljoenen keren bekeken.

Deze video kennen jullie vast nog wel.

Geschiedenis

Er zijn een aantal video’s uitgegroeid tot ware symbolen van het internet. Denk bijvoorbeeld aan de Keyboard Cat.

Of de video waarin Bill O’Reilly zichzelf niet meer in de hand heeft.

10 jaar virale video’s

Het kanaal van The Daily Conversation had ten tijde van het tienjarig bestaan van YouTube een interessante video gemaakt over de viral video. Hier komen alle trending filmpjes langs van de afgelopen jaren.

Tell Us What You Think
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

0 Comment

Leave a comment

[wpterms id="3193"]