Houd een dagboek bij met OhLife

Helaas heeft OhLife eind 2014 besloten ermee te stoppen

Wil je dagelijks een dagboek of logboek bijhouden, maar blijft deze soms maanden onbeschreven in een hoek liggen of in een map staan? Probeer dan eens OhLife.

Op OhLife kun je je registreren met alleen je mailadres en een wachtwoord, vervolgens krijg je dagelijks een mail met de vraag hoe je dag was. Beantwoord je de mail, dan komt het antwoord automatisch in OhLife. Het is geen social website, maar de input die je levert is voor jou alleen. Hoe je OhLife gebruikt is natuurlijk helemaal aan jezelf. Een zakelijk dagboek waarin je bijhoudt wat je op een dag hebt gedaan, een privé-dagboek over de groei van je kind, een plek voor creatieve schriftelijke uitspattingen: het zijn slechts enkele ideeën voor het gebruik.

Je beslist zelf hoe laat de mail van OhLife aan je verstuurd wordt en je kunt kiezen uit een dagelijkse of een wekelijkse reminder.  Ook géén reminder is een optie. Verder kun je kiezen of je in de mail een eerder ingevoerde update terug wilt zien. Foto’s komen ook aan in je stream. Twee mails per dag lijkt de site echter helaas (nog) niet aan te kunnen.

Een screenshot van de site, nadat ik de mail heb beantwoord met een afbeelding daarbij toegevoegd:

 

Het grote voordeel van dit programma ten opzichte van andere toepassingen is het gemak waarmee je input opgeslagen wordt. Je hoeft geen apps te openen of naar de juiste locatie in je systeem te zoeken, maar je neemt het invoeren van input eenvoudig mee in je dagelijkse mailsessies.

Weet jij nog iets waarvoor deze dienst ideaal zou zijn? Laat het weten in de comments!

Tell Us What You Think
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

10 Comments

 • bart
  Posted 23/07/2012 6:31 pm 0Likes

  Ik ga het proberen in combinatie met de tips uit dit filmpje:
  http://www.werkefficient.nl/de-sleutel-tot-beter-en-efficient-werken-geluk/
  Dus iedere dag een paar leuke dingen opschrijven die zijn gebeurd, om je mindset te veranderen. Ben benieuwd hoe dit gaat werken!

 • Gerard
  Posted 20/07/2012 9:09 am 0Likes

  Op voorgaande terug te komen, het tijdstip van ontvangst kun je instellen

 • Gerard
  Posted 20/07/2012 9:08 am 0Likes

  Wel jammer dat je niet rechtstreeks in Ohlife op een nieuwe datum een verslag aan kunt maken, je moet wachten op je mail en, alleen op een reeds gemaild verslag kun je wijzigen. en ik mis een spellingscontrole (maak helaas bij tijd en wijle tikfoutjes).
  Ook zou het leuk zijn als je het tijdstip voor ontvangst van de mail in kon stellen.

 • Jacoline
  Posted 19/07/2012 10:11 pm 0Likes

  Kijk, dit vind ik nou zo leuk aan lifehacking he! Van die geweldige onverwachte vondsten, waar je zelf anders nooit zo gauw achter komt. Ik vind het super! 😉

 • Michel
  Posted 19/07/2012 9:03 pm 0Likes

  Zoals ik het begrijp blijft de input die je levert alleen voor jezelf. Privacy lijkt me op deze site dan ook geen probleem toch?

 • leon
  Posted 19/07/2012 12:17 pm 0Likes

  Over privacy overwegingen gesproken: de onaangekondigde en niet aanpasbare koppeling tussen lifehacker en gravatar laat veel te wensen over, vooral omdat blijkt dat je automatisch een gravatar account krijgt als je een wordpress account aanmaakt.

  Ik wil graag zelf bepalen waar mijn foto komt te staan en wil *vooral* vooraf over geinformeerd worden dat dit gaat gebeuren, dat is toch niet teveel gevraagd?

 • Gerard
  Posted 19/07/2012 12:01 pm 0Likes

  Ben er direct mee gestart, en moet zeggen ziet er aardig uit, aangaande privacy sluit ik mij aan bij het voorbehoud door Annemiek geplaatst.
  Een leuke optie zou zijn om je dagboek uiteindelijk in boekvorm uit te kunnen brengen.

 • leon
  Posted 19/07/2012 11:56 am 0Likes

  Je zou iets vergelijkbaars relatief eenvoudig voor jezelf op kunnen zetten door een dagelijkse/wekelijkse afspraak met een email alert in je agenda te zetten. Email alerts zitten in ieder geval in Apple’s iCal en in Google Calendar. Maak daarbij nog een automatisch filter in je email zodat je eigen antwoorden automatisch als ‘gelezen’ in een folder komen en je bent niet meer afhankelijk van een externe partij met bijbehorende privacy overwegingen.

 • Annemiek
  Posted 19/07/2012 11:03 am 0Likes

  Klinkt inderdaad aantrekkelijk om op deze manier een dagboek bij te houden. Toch heb ik enig voorbehoud wat privacy betreft.

Leave a comment

[wpterms id="3193"]