Houd je series in de gaten

Één van de weinige frustratiemomentjes die ik heb in de week is dinsdagochtend, als ik denk dat er een nieuwe aflevering is van How I Met Your Mother. Ik download dan de aflevering via een torrent (awwrr) en kom er vervolgens achter dat het een neppe torrent is. Blijkbaar is de avond ervoor geen aflevering geweest van How I Met Your Mother..

Deze serie heeft een redelijk onregelmatig schema, zo onregelmatig in ieder geval dat ik het allemaal niet bij kan houden. Ik kijk namelijk nog vier andere series. Gelukkig zijn daarvoor websites gemaakt, die in de gaten houden of jij al de nieuwe aflevering kan downloaden/bekijken! We zetten er drie op een rijtje.

Next-Episode.net

Next-Episode is één van de oudere sites in het rijtje, een site waar je heel simpel kan zoeken op een tv-serie en vervolgens zal die de release datum van de aankomende aflevering tonen en meer informatie. Als je de pagina bezoekt is het eerst even rondkijken, maar als je je weg vindt is de site vriendelijk in het gebruik.

Wat Next-Episode heel erg goed doet is aanbevelingen. Als je eenmaal al je series hebt ingesteld die jij hebt bekeken, dan kan je op ‘we suggest’ klikken waar dan suggesties uit komen rollen. Op deze manier ben ik toch bij een aantal meer onbekende series terecht gekomen waar ik erg tevreden mee ben!

Aan de andere kant biedt Next-Episode niet direct de download link aan. Je kan de serie kijken via een speciale player waarvoor je moet betalen. Uiteraard, er moet ook ergens een business model zijn.

EZTV.it

EZTV is een site die eigenlijk best wel op Next-Episode lijkt. Ook simpel in het gebruik, maar ook een erg ‘lelijk’ uiterlijk. Je kan een lijstje krijgen met alle series, doorklikken en je ziet wanneer de nieuwste aflevering uit is gekomen.

Wat een pluspunt aan EZTV is dat zij links naar torrents aanbieden. Hierdoor kun je gelijk beginnen met downloaden als je ziet dat de nieuwe aflevering erop staat. Scheelt toch weer een stap!

Een gemis bij EZTV is dat zij alleen de dag van de week noemen wanneer deze uitkomt. Bij shows als How I Met Your Mother die was minder regelmatig uitkomen (wel altijd op maandag) ervaar ik dit als lastig om te zien wanneer hij nou eigenlijk echt uitkomt.

Daarnaast heb ik gemerkt dat EZTV niet altijd alles volledig up to date heeft. Nieuwe aflevering van Mad Men toen seizoen 5 begon? Helaas.

ShowDates.me

Voor de design liefhebber is er ook nog ShowDates.me. Deze site doet eigenlijk wat de andere twee ook doen, alleen dan met net even wat extra aandacht op het uiterlijk. Iets meer volgens die nieuwe website regels met ronde hoekjes en dergelijke.

In plaats van een watchlist kan je nu plaatsnemen op de ‘Couch’ waar je kan zien wanneer een nieuwe aflevering van jouw serie uit komt.

Bij ShowDates mis ik persoonlijk heel erg de suggestie feature. Als deze site nou zou laten zien wat mensen op jouw soort couch ook zouden kijken, in plaats van nu een top 5 tonen van series die iedereen al kent, zou dat een stuk interessanter zijn.

Helaas is hier geen link met een torrent site, alleen weer met een interne viewer. Voor de echte piraat is dat natuurlijk jammer.

Conclusie

Voor de conclusie hangt het af waar je naar op zoek bent. Ik ben persoonlijk op zoek naar release data van de series, snel in een overzicht. Daarvoor leent ShowDates.me zich het beste moet ik zeggen. Mocht je nou echt alleen direct een torrent willen, dan zou je naar EZTV moeten gaan! Inspiratieloos om een nieuwe serie te gaan kijken, dan moet je al je data gaan invoeren bij Next-Episode!

Ik mis bij alledrie de sites eigenlijk een import/export knop. Om makkelijk te kunnen switchen tussen sites. Daarnaast vind ik het bijzonder dat er bij alledrie de sites geen koppeling is naar, bijvoorbeeld, NetFlix. Nu weet ik niet heel erg goed hoe dat allemaal is geregeld in Amerika, maar zoals Last.fm ook links zou moeten doen naar Spotify zou dit bij sites over series ook passen.

Wat vind je van deze hack?
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

[plista widgetname=plista_widget_belowArticle]

17 Comments

 • Lavern Kryst
  Posted 03/12/2013 8:19 am 0Likes

  Woah! I’m really loving the template/theme of this website. It’s simple, yet effective. A lot of times it’s tough to get that “perfect balance” between user friendliness and appearance. I must say you have done a great job with this. Also, the blog loads extremely quick for me on Internet explorer. Outstanding Blog!

 • Michaël
  Posted 05/05/2012 7:07 pm 0Likes

  Een goede aanvulling hierop is ook TorrentWatch dat ook automatisch nieuwe afleveringen download. Heerlijk om elke avond gewoon David Letterman te kunnen kijken!

 • Jeroen
  Posted 01/05/2012 1:02 pm 0Likes

  Ik gebruik http://www.sidereel.com hiervoor. Erg fijn om te volgen wat je kijkt met hun tracker.

 • Stefan Knapen
  Posted 30/04/2012 9:57 am 0Likes

  Jeetje wat een tips, heerlijk als een artikel verder gaat in de comments. Luc ik ga tvshowsapp maar eens proberen, klinkt goed!

 • Luc
  Posted 29/04/2012 11:47 am 0Likes

  Voor OSX gebruikers: installeer tvshowsapp.com,

  Klein tooltje waarin je kunt bijhouden wat je graag kijkt. De app weet wanneer er een nieuwe aflevering is, haalt automatisch een magnetlink binnen, opent hem in je favoriete torrentprogramma en het programma begint te downloaden. Daarna wordt de download door een applescriptje bij mij in de juiste map gezet zodat Plex hem automatisch kan scannen ^_^

 • Niels
  Posted 29/04/2012 11:38 am 0Likes

  Voor iPhone gebruikers:
  TV Forecast van Big Bucket Software
  Geeft je notificaties wanneer je favoriete series worden uitgezonden
  http://itunes.apple.com/us/app/tv-forecast/id290859724?mt=8

 • Godfried
  Posted 29/04/2012 10:57 am 0Likes

  Voor de OSX gebruikers:
  Dashboard gadget: http://www.pixelperfectwidgets.com/
  Ook als app verkrijgbaar

 • silky
  Posted 29/04/2012 10:53 am 0Likes
 • Sypie
  Posted 29/04/2012 10:09 am 0Likes

  Heu, gaan we nu op een site als deze ook al Torrents promoten? Wat een waardeloze tip.

  Zeg dan meteen dat je een fatsoenlijk Torrent programma moet nemen waar een RSS functie in zit. Zo kun je per tracker de RSS filteren op bepaalde namen waardoor je alleen relevante releases krijgt te zien. Dubbelklikken en downloaden en je bent klaar.

  Eigenlijk vindt ik deze tip géén lifehackingtip. Het is een tip die stimuleert tot aanzetten van het illegaal downloaden van series die hier nog niet uitgebracht zijn. Je zult gewoon moeten wachten op de DVD-box.

  • Paul van der Hart
   Posted 29/04/2012 11:08 am 0Likes

   Downloaden van tv-series is in NL (nog) niet illegaal. Alleen het uploaden.

  • Stefan Knapen
   Posted 30/04/2012 9:59 am 0Likes

   Sypie, ik zie het niet direct promoten van torrents, ook al is dat inderdaad wel het handigst. Wachten op de dvd box is niet meer van deze tijd denk ik, applicaties als Netflix moeten maar snel naar NL komen, ik wil best 10e/maand betalen om al mijn series te kunnen streamen (maar dan wel in HD :))

 • jeroen
  Posted 29/04/2012 9:56 am 0Likes

  ik gebruik nog tvtorrents.com, redelijk oude site, maar je kunt favorieten aanmaken, en daarvan een RSS feed trekken. Deze lees je bijv. weer in in je uTorrent, en voila: automatisch downloaden. Nog nooit 1 neppe/foute/niet-werkende torrent tegengekomen!

 • Chris
  Posted 29/04/2012 9:51 am 0Likes

  Ik gebruik TED torrent episode downloader, werkt perfect ism je favoriete torrent client. De app haalt zelf het uitzendschema op en genereerd ook zelf de juiste rss feeds.

 • Peter
  Posted 29/04/2012 9:40 am 0Likes

  couchpotato & sickbeard zijn de volgende stap. Die starten de download automatisch op basis van een aantal ingegeven criteria. Gemak dient de mens

  • Roy Tomeij
   Posted 07/05/2012 8:52 am 0Likes

   Precies, SickBeard en al het andere is overbodig. Ik doe niks behalve m’n TV aanzetten, waar alles wat gisteren in de VS op TV was nu al in Plex staat, incl. synopsis.

 • Tim
  Posted 29/04/2012 9:36 am 0Likes

  Hey, leuke sites, die kende ik nog niet. Zelf gebruik ik Trakt.tv, werkt heel handig met een kalender waarop je kunt zien wanneer een nieuwe aflevering van je serie beschikbaar is. En daarnaast gebruik ik de app SeriesGuide op mijn android (geen idee of die ook op iOS is) en daarmee kun je ook nog een heel makkelijk inchecken op GetGlue en wederom Trakt.tv, zodat een aflevering die gekeken is automatisch verdwijnt uit je nog-te-kijken lijstje.

Comments are closed.

%d