How to: overstappen van Google Reader naar Feedly

Vorige week vrijdag hebben we op onze Facebookpagina een poll geplaatst met de vraag: Naar welke RSS-reader ben je overgestapt nu Google Reader ermee stopt. Hieruit blijkt Feedly veruit het populairst.

Voor iedereen die nog niet is overgestapt, of nog twijfelt, laat onderstaande video duidelijk zien hoe je in een paar seconden kunt overstappen op Feedly. Ook laat het zien hoe het programma werkt en ingesteld kan worden naar eigen behoeften. Feedly is te gebruiken in de browser en op iPad, iPhone en Android-systemen.

Tell Us What You Think
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

6 Comments

 • Harry
  Posted 30/06/2013 3:26 pm 0Likes

  Oeps, dat moet natuurlijk https://inoreader.com/ zijn.

 • Harry
  Posted 30/06/2013 3:25 pm 0Likes

  Ik heb ook even http://theoldreader.com/ gebruikt, maar wasniet echt fijn op mobiel web, te kleine buttons. Nu overgestapt op InoReader, http://inreader.com/, veel sneller, en prettig werkende mobiele web applicatie.

 • Erik
  Posted 30/06/2013 1:26 pm 0Likes

  Ik heb ook aantal alternatieven voor google reader geprobeerd, van Flipboard t/m het rss2email script op een linux server. Feedly leek een goed alternatief, maar het van rechts naar links swipen om naar het volgende artikel te gaan in hun iOS apps werkt gewoon niet.

  Verder is Feedly’s business strategie onduidelijk, het lijkt erop dat ze proberen zo veel mogelijk klanten proberen te krijgen om vervolgens over een tijdje voor bepaalde features geld te gaan vragen. Op zich is dit niet erg, ik had Google met alle plezier een paar tientjes per jaar willen betalen voor reader. De dealbreaker voor mij was uiteindelijk dat je bij Feedly je feeds niet kunt exporteren.

  Ik ben een week geleden overgestapt op feedbin.me, in combinatie met Mr. Reader op de ipad en de Reeder app op de iphone. Voor $20 per jaar ben ik nu klant van hun product, in plaats van het product. Het is trouwens wel verfrissend om te zien dat deze actie van Google in de laatste 6 maanden meer innovatie in de RSS markt heeft gebracht dan we de laatste 10 jaar gezien hebben.

 • Bart
  Posted 30/06/2013 9:54 am 0Likes

  Feedly werkt niet lekker voor mij qua interface. Waarschijnlijk omdat de insteek lijkt te zijn dat je alle artikelen 1 voor 1 wilt lezen. Geef mij maar iets wat veel lijk op google reader zelf, zoals bloglines, of het nieuwe http://www.goread.io/ (dat de interface van google reader zoveel mogelijk heeft gekopieerd).

 • Hedwig
  Posted 29/06/2013 7:08 pm 0Likes

  Ik was ook overgestapt naar Feedly, maar kon niet wennen aan het design. Ik lees nu via the old reader. http://theoldreader.com/ Is nagenoeg hetzelfde en synchroniseert ook met andere apparaten (iphone, ipad, ik neem aan ook android etc). Voor iedereen die dezelfde layout wil als google reader.

 • Ron Hameleers
  Posted 28/06/2013 12:46 pm 0Likes

  Handige video! Voor mensen die liever een tekst lezen dan een video kijken: Een eenvoudig stappenplannetje voor de overstap van Google Reader naar Feedly staat op http://wiehelptdedokter.nl/google-reader-naar-feedly/.

Leave a comment

[wpterms id="3193"]