Iets van plan? Plan het met Planza.

Doodle en Datumprikker kenden we al uit Slimmer online werken in 60 minuten. Met deze tools kan je snel een datum prikken voor een meeting, event of een feestje. Het nadeel is echter dat je vervolgens op e-mail dient over te schakelen om de verdere details af te handelen: de locatie voor het event, mensen uitnodigen, afspraken maken over taakverdeling, … Er is dus nog ruimte voor verbetering.

Iets van plan?

Het Belgische Planza zag deze beperkingen en besloot beter te doen. Via een fraai vormgegeven HTML5-website bieden ze, naast het samen bepalen van een datum, ook de mogelijkheid om conversaties op te zetten rond het event en taken te noteren. Verder kan je meerdere locaties opgeven om dan via een poll er eentje te selecteren. Allemaal binnen hetzelfde platform. Handig toch?

Je contacten voeg je toe op basis van hun e-mailadres of via Facebook. Uiteraard dienen ze zich eenmalig te registreren op Planza, daarna kan er naar hartenlust gepland worden. Je maakt groepen van contacten om hen via één click uit te nodigen.

Notificaties via e-mail zorgen ervoor dat je geen update mist. Zodra er nieuwe informatie wordt toegevoegd, word je hiervan keurig op de hoogte gebracht.

Freemium

Planza is momenteel in publieke bèta en mikt erop om begin 2014 live te gaan. De functionaliteit wordt verder uitgebreid met ondermeer het toevoegen van bijlages, het verwerken van digitale rekeningen en het weergeven van weersvoorspellingen. De toepassing is gratis en zal dit ook blijven. Uiteraard komt er ook een betalende versie voor professioneel gebruik en voor power users.

Feestje bouwen? Organiseer het ‘ns met Planza en nodig ondergetekende zeker uit 😉

 

Wat vind je van deze hack?
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

[plista widgetname=plista_widget_belowArticle]

3 Comments

 • Tobi Steenbakkers
  Posted 14/12/2013 10:01 pm 0Likes

  Hele mooie tool en een met veel potentie. Echter ik denk dat dit soort tools het meeste kracht hebben als ze ook reacties toelaten op basis van een link. Het persee nodig hebben van mail adressen / facebook accounts werkt gewoon niet in de gevallen dat je een tool als dit nodig hebt. Niet al mijn vrienden / collegae / familie hebben facebook of ze zitten niet in mijn friendlist. Ik weet ook niet van iedereen een mail adres of specifieker het mail adres wat ze gebruiken om toegang te hebben tot een dergelijke tool.

  uiteraard dient de organisator geregistreerd te zijn, maar de genodigden niet altijd. Het maakt de app / site minder toegankelijk.

  Verder een hele mooie tool die de mogelijkheden van alternatieven ruimschoots overtreft, maar nog niet perfect.

 • Ruud Mulder
  Posted 10/11/2013 4:26 pm 0Likes

  Hallo,

  Op wiewanneer.nl kan je gemakkelijk en snel een datum prikken voor je afspraak, vergadering, uitje of feestje. Het is eenvoudig en snel te gebruiken. Een van de nadelen van andere planners is dat je de mail adressen nodig hebt van iedereen. Het grote voordeel van wiewanneer.nl ten opzichte van veel andere planners is dat je kan inloggen met facebook. Mensen worden via facebook uitgenodigd en doorgestuurd naar wiewanneer.nl. Zo kan je gemakkelijk met z’n allen een datum prikken. Probeer het nu uit op wiewanneer.nl!

 • Stephan ten Kate
  Posted 04/11/2013 10:21 pm 0Likes

  Is inderdaad een mooie potentiële toevoeging voor in mijn boek Renaat, helemaal met je eens dat tools als Doodle en Datumprikker ruimte voor verbetering overlaten.

Comments are closed.

%d