Ik ga op vakantie en neem mee..

De voorjaarsvakantie komt er weer aan! De standaarduitrusting van koffer, kleding en paspoort staat zo klaar, maar wat kun je meenemen om je vakantie nóg leuker, makkelijker en/of praktischer te maken?

iPhone-Oplader op zonne-energie en case in één

iPhoneSolarChargerMet de batterijduur van de iPhone is het bijna een must om een mobiele oplader te hebben. We kennen inmiddels de oplader op zonne-energie die je moet aansluiten met de standaard iPhone-kabel, maar deze case is toch net iets praktischer: hij laadt de telefoon ook op via USB, maar deze aansluiting zit ingebouwd. Geen gesleep meer met externe opladers die je dan weer kwijtraakt dus! Hebben!

Meer info

 

 

Bergmönch

bergmunchDe Bergmönch is een combinatie van een soort step en een rugtas. Klim je de berg op, dan draag je de step op je rug, ga je berg af, dan doe je dat op je step en draag je geen belastende tas meer. In de tas is ook ruimte voor je bidon. De makers claimen dat het afdalen op de Bergmönch niet belastend is voor je gewrichten, zoals te voet afdalen wel is.
Een erg leuk concept dat ik best eens zou willen testen, maar toch kan ik er na het zien van de video niets aan doen dat zich een nieuwe aflevering van Southpark in mijn fantasie ontwikkelt.. 😉

Meer info

 

Extra brede achteruitkijkspiegel

extrawiderearviewmirrorSoms zou het wel handig zijn om iets meer van het verkeer achter je te zien. Bij het achteruitrijden bijvoorbeeld. Dan kun je een extra brede achteruitkijkspiegel gebruiken, waarmee een panorama-view krijg van wat er achter je gebeurt, inclusief de achterbank.

Handig met je handen en spiegels? Dan kun je dit vast makkelijk zelf maken!

Meer info

 

Met dank aan dit en dit artikel op lifehack.org.

 

Wat voor leuk of handig artikel neem jij mee op vakantie?

Tell Us What You Think
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

3 Comments

 • ron
  Posted 03/02/2013 12:59 am 0Likes

  Sorry hoor Janine, maar wat is dit artikel van een bijzonder droevig niveau. Als je begrijpt dat deze site volgens mij als doel heeft tijd/zaken/energie zo nuttig en effectief mogelijk te besteden, lijkt het mij voor iedereen beter geweest dat je dit niet had geschreven. Werkelijk zonde van de tijd en moeite. Hier heeft niemand wat aan!

  • Verbal Jam
   Posted 03/02/2013 10:30 pm 0Likes

   Sorry hoor Ron, maar is dit niet wat overdreven negatief? Het is nooit verstandig om jezelf tot de maat der dingen te nemen, want er zijn wellicht mensen die er wél iets aan hebben. Zo’n brede achteruitkijkspiegel heb ik bijvoorbeeld al jaren en inderdaad is hij erg handig, maakt dode hoeken kleiner. Dus het is m.i. een goede tip voor mensen die zo’n ding nog niet hebben.
   Wat luchtiger onderwerpen vind ik een leuke afwisseling. Want als een mens uitsluitend bezig is zijn tijd/zaken/energie zo nuttig en effectief mogelijk te besteden, doet hij/zij toch óók iets niet goed. Dat beseffen is eveneens ‘lifehacking’. Kortom: relax! 😉

   • Janine Sterenborg
    Posted 04/02/2013 4:55 pm 0Likes

    Kijk, dat was precies de insteek van het artikel, Verbal Jam 🙂 Dank voor je reactie!

Leave a comment

[wpterms id="3193"]