In 4 stappen Gmail als standaard e-mail client in FF3

gmail_icon-1.jpgAltijd als ik een mailto: link vind, kopiëer ik het e-mail adres wat achter de link zit en ga dan naar mijn Gmail. Klikkend op de link zou me namelijk in het e-mail programma brengen dat ik toch nooit gebruik.

Nou las ik vandaag op de Gmail blog dat je de mailto: link ook naar je Gmail kan lussen! Handig! In deze post zal ik uitleggen hoe.

1. Log in op je Gmail account.

2. Voer het volgende stukje code in, in je adresbalk, als je op je Gmail pagina bent.

javascript:window.navigator.registerProtocolHandler("mailto",
"https://mail.google.com/mail/?extsrc=mailto&url=%s","Gmail")

3. Klik op “Add application” in het dropdown schermpje.
gmail_add_app.jpg

4. Stel Gmail in als standaard door onderstaande instellingen in te stellen. Klik hier! Mailtje sturen is niet noodzakelijk.

launch_app.png

Klaar! Makkelijk he? Elke mailto: link redirect nu naar je Gmail.

Wil je toch je gewone mail programma weer instellen als standaard? Ga dan naar “Tools” > “Options” (of voor Mac gebruikers: “Firefox” > “Preferences”), selecteer “Applications” en ga naar je “mailto” optie. Stel het hier weer op standaard. Klaar!

Tell Us What You Think
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

11 Comments

 • Bert
  Posted 08/07/2008 11:40 pm 0Likes

  Kan dit ook voor hotmail?

 • Lappie
  Posted 07/07/2008 9:49 pm 0Likes

  Gmail notifier is idd de tool die je moet hebben! Behalve alle mailto’s geeft het je ook elke keer een melding als je een nieuwe email hebt. Reuze handig!

 • Leon
  Posted 05/07/2008 8:20 pm 0Likes

  @ Matthijs: als het je flow onderbreekt heb je waarschijnlijk niet gekeken naar de instel mogelijkheden. Je kan namelijk gewoon aangeven of je een pop-up wil zien, het envelopje rood danwel grijs wil hebben.

  Plus je krijgt er gratis Google Calender bij 🙂

 • Arjen
  Posted 05/07/2008 1:04 am 0Likes

  Opgelost voor iedereen die via zijn eigen domein werkt:
  javascript:window.navigator.registerProtocolHandler(“mailto”,”https://mail.google.com/a/**je domein**/?extsrc=mailto&url=%s”,”Gmail”)

 • Arjen
  Posted 05/07/2008 12:59 am 0Likes

  wat moet je doen als je dit wilt gebruiken maar je hebt een hosted gmail account?

 • cysoon
  Posted 04/07/2008 8:00 pm 0Likes

  Naast Better Gmail 2 heb je ook nog GmailManager. Ook erg handig, kun je per gmail account instellen of je die functionaliteit wil gebruiken.
  http://www.longfocus.com/firefox/gmanager/

 • Sypie
  Posted 04/07/2008 7:59 pm 0Likes

  Bij mijn FireFox is het voorkeur menu iets anders. Ik moet de applicatie standaard maken net zoals bij de stap omschreven is om Mail.app weer standaard te maken.

  Met linkvermelding heb ik deze hot-to overgenomen op MacWiki.nl De afbeeldingen zijn dus wel aangepast naar wat er op mijn scherm verschijnt. Zie hiervoor: http://www.macwiki.nl/wiki/How-To:FireFox_als_standaard_e-mailapplicatie

 • Stef Spijkerman
  Posted 04/07/2008 12:19 pm 0Likes

  De plugin Better Gmail 2 (zie url) heeft deze functionaliteit ook. Tevens biedt deze plugin nog meer opties.

  https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/6076

 • Matthijs Roumen
  Posted 04/07/2008 11:47 am 0Likes

  @Spekko, @Leon: Klopt, maar dan zit je aan de notifier vast.
  Een dienst die mij vertelt dat ik nieuwe email heb, onderbreekt mijn flow. Daarom gebruik ik ook Gmail, zodat ik er naar toe moet om te zien of ik nog nieuwe mailtjes heb. Alleen dan check ik mijn mail als ik er ook echt de tijd voor heb.

  Verder is Notifier een prima applicatie hoor. Maar niet helemaal geschikt voor mij. 🙂

 • Leon
  Posted 04/07/2008 11:22 am 0Likes

  Spekko is me net voor inderdaad…… Met Google Notifier gebeurt dit automagisch. In 1 stap, namelijk installeren.

 • Spekko
  Posted 04/07/2008 11:21 am 0Likes

  Alternatief is het programma gnotify (http://toolbar.google.com/gmail-helper/notifier_windows.html) gebruiken, in de opties van dat progje kun je ook internet mailto links naar je gmail laten gaan… (werkt zowel in firefox als IE bij mij).

Leave a comment

[wpterms id="3193"]