Je productiviteit omhoog door goed voor jezelf te zorgen

Apps zijn erg handig als hulpmiddel om productiever te worden, maar uiteindelijk ben je toch echt zelf degene die het werk moet verzetten. En dat gaat het beste als je goed in je vel zit en gezond bent. Er zijn veel factoren van invloed hierop, en op vele kan je zelf invloed uitoefenen. En ja, dat kan ook door middel van timemanagementtechnieken en apps! De vier basics: voldoende ontspanning, beweging, gezond voedsel en positiviteit.

Genoeg vrije tijd
Je werk afmaken is een verplichting aan jezelf, terwijl je ook aan jezelf verplicht bent om te ontspannen om op te laden. Sommigen varen wel bij 14 uur werken per dag, maar dat is lang niet voor iedereen weggelegd. Plan iedere dag bewust ontspanning in en plan minstens één dag helemaal vrij. Of twee, als je dit nodig hebt. Zet dan ook internet op je telefoon uit. Door alleen al de wetenschap dat je extra handelingen moet verrichten om het internet te gebruiken, gebruik je het niet of minder. Tenzij je echt een junkie bent, natuurlijk. Alleen al het idee dat je niet ieder moment een push notification kunt krijgen, is fijn!

Hoe zorg je dat je met een gerust hart verstoken bent van internet? Zorg dat alle belangrijke zaken zijn geregeld. Stel bijvoorbeeld aan het begin van je werkweek de belangrijkste doelen voor het einde van de week en maak een weekplanning. Zorg dat je maximaal een bepaald aantal uur per dag productief bent. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld de pomodoro-techniek. Na zo’n productieve dag heb je wel een tomaatvrije avond verdiend! De scrum-methode is een goede manier om de te besteden tijd in te schatten. Tim Ferris pleit daarentegen voor slechts enkele productieve uren per dag, om daarnaast het leven te leiden dat je graag wilt.

Lees ook: What would happen if you switched off? op Simple Productivity Blog;
Drie apps om mee te ontspannen.

Beweeg!
Moeheid motiveert niet tot bewegen, maar op de lange termijn ben je minder moe wanneer je regelmatig sport. Het heeft positieve gevolgen voor het gemoed, de verbranding en het energielevel.
Over sporten is hier de laatste tijd genoeg geschreven. Lees dan ook: Sporthacks: 3 tips om sporten vol te houden, over onder andere de app Runkeeper, en app review: fleetly
Sporten bevordert ook de doorbloeding, wat een positieve invloed heeft op je spieren, die nog wel eens vast willen zitten van het vele computerwerk. Lees ook: Tips voor Consultants, hoe je RSI, rug-, nek- en schouderklachten kunt voorkomen

Weg met negatieve invloeden
Sommige gewoonten of zelfs mensen hebben een negatieve invloed op je leven. Weg ermee! Simple Productivity Blog tipt om een lijst te maken met negatieve invloeden waar je vanaf wilt en de gewoonten te vervangen voor een positieve gewoonte. Lifehack.org tipt 9 manieren om om te gaan met negatieve mensen. En om te voorkomen dat je er een wordt: lees keeping confident to ward off the workplace vampire of probeer Universal Thinking Device, een app die je dagelijks schoppen in de juiste richting geeft.
Universal Thinking Device: Universal Thinking Device - Positive Applications LLC

Wees bewust van je voedsel
Om gezond te eten is veel kennis van ingrediënten nodig met alle misleidende claims op verpakkingen en toegevoegde suikers en kleurstoffen. Lees op verschillende plekken wat er over je eten wordt geschreven en pas je patroon hierop aan, wie weet vind je een ‘bug’ in je eetpatroon. Eet je veel koolhydraten of suikers? Het kan zomaar zijn dat je daar moe van wordt. Uitproberen is de gouden regel. Een diëtist kan natuurlijk veel meer duidelijkheid bieden.
Frankwatching tipte de app The Eatery: maak een foto van je eten en via social media beoordelen je vrienden je eten als ‘fit’ of ‘fat’. Een leuke manier om een discussie aan te gaan, ook omdat gezonde vetten de nieuwe light lijken te worden.
The Eatery: The Eatery - Massive Health, Inc.
Lees ook: #lijfhack – The 4-Hour Body – Aangepaste Voeding

Hoe zorg jij goed voor jezelf?

Wat vind je van deze hack?
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

[plista widgetname=plista_widget_belowArticle]

1 Comment

  • Sypie
    Posted 23/04/2012 7:16 pm 0Likes

    En als vierde: smijt je Smartphone aan de kant en ga weer terug naar een simpele telefoon die kan bellen en SMS-en.

    Als ik om mij heen zie hoeveel tijd een Smartphone in beslag neemt dan is dat écht geen tijdwinner maar eerder een tijdrover. Hoe vaak wordt er ge-“whatsapp”ed, gemaild, ge”spelletje”speeld, ge”onzindingen” en nog veel meer flauwekul op zo’n veredelde zakjapanner. Lekker terug naar de basis, minder gadgets=minder verwarring. Daar komt ook nog eens bij dat je je oplader altijd bij je moet hebben terwijl met een ouder model dit absoluut niet noodzakelijk is. Buiten dat sleep je je ook nog eens te pleuris met zo’n stoeptegel in je jas/broekzak.

Comments are closed.

%d