Je slaaphouding kan je gezondheid beïnvloeden

De houding waarin je slaapt kan een flinke invloed hebben op je gezondheid. Bijna iedereen heeft een favoriete houding waarin hij of zij het beste in slaap komt, maar het kan een goed idee zijn om je slaaphouding te veranderen. Lees hier waarom.

https://lifehacking.nl/thuis-tips/zo-vang-je-die-mug-in-je-slaapkamer/

Maagklachten

Als je ‘s nachts gauw last hebt van brandend maagzuur, zure oprispingen, winderigheid of een opgeblazen gevoel, kun je dat soms oplossen door op je linkerkant te gaan liggen. Je maag is namelijk niet symmetrisch van vorm, en de rechterkant zit dichter tegen je slokdarm aan, waardoor de inhoud van je maag tegen de slokdarmklep aan kan drukken. Niet prettig.

Nekklachten

Nekklachten kun je voorkomen door half op je zij te liggen of helemaal op je rug te slapen. Als je echt op je buik slaapt, wordt je kin namelijk in het kussen gedrukt en komt je nek onder druk te staan in een vreemde houding.

De beste houding

De beste houding om allerlei klachten te voorkomen is de stabiele zijligging, omdat je lichaam op die manier het beste ondersteund wordt. Maar als je in die houding niet in slaap kunt komen, komt je productiviteit daar de volgende dag natuurlijk onder te lijden, dus als je geen klachten hebt als gevolg van je slaaphouding kun je het beste de houding kiezen waarmee je het best uitgerust wakker wordt.

Symptomen van een verkeerde houding

Symptomen van een verkeerde slaaphouding zijn onder andere vermoeid wakker worden, het gevoel hebben dat je dronken bent wanneer je wakker wordt, hoofdpijn, angstig wakker worden, ‘s nachts slecht kunnen ademen. Als je deze symptomen hebt, kun je beter even een andere slaaphouding uitproberen.

Tell Us What You Think
1Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

0 Comment

Leave a comment

[wpterms id="3193"]