Maak jezelf én je kleding winterklaar met deze handige tips

Ben je klaar voor de winter? En minstens net zo belangrijk: is je garderobe geschikt voor het koudere weer? In dit artikel zetten we een aantal modehacks voor je op een rijtje waarmee je je kleding winterproof kunt maken. Van je schoenen tot aan je dikke wollen trui; met deze lifehacks komen jij en je kledingkast de winter wel door!

#1. Kriebeltrui? Zo fix je dat!

Misschien had je het in de winkel nog niet zo in de gaten of misschien was ie te leuk om te laten liggen… Inmiddels verga je echter van de jeuk door die kriebeltrui! Je kunt een trui zachter maken met behulp van haarconditioner en azijn. Week je sweater zo’n 15 minuten lang in koud water gemengd met een paar eetlepels azijn. Masseer de conditioner vervolgens voorzichtig in je trui en laat een half uur zitten. Spoel daarna alle conditioner uit en leg je trui plat om te drogen.

#2. Scheer je kleding

Het is een vaststaand feit: naar verloop van tijd gaan breisels pluizen… Deze pluizen ontstaan namelijk doordat de stof tegen zichzelf of andere oppervlakken wrijft. Om de pluizen te verwijderen, kun je het beste een pluisverwijderaar kopen. Sommige mensen zweren echter bij het VOORZICHTIG scheren van hun kleding met een wegwerpscheermesje. Anderen gebruiken graag een puimsteen, waarmee ze zachtjes over het kledingstuk wrijven.

#3. Niet. Ophangen!

Veel mensen kiezen ervoor hun gebreide items op te hangen. Een slecht idee, omdat breisels op die manier snel hun vorm verliezen… Die akelige zwaartekracht ook! Het is veel beter om gebreide kledingstukken op te vouwen. Daarmee behouden ze namelijk beter hun oorspronkelijke vorm.

#4. Bah, dikke sokken…

Die lekkere dikke sokken zijn natuurlijk een genot voor je bevroren tenen! Helaas laten ze je voeten echter ook behoorlijk zweten, en dat kan natuurlijk leiden tot iets minder frisse schoenen. Om deze onaangename odeur te verwijderen, kun je er heel simpel een paar (niet-gebruikte!) theezakjes in gooien. Laat vervolgens een nachtje staan, zodat de theezakjes vocht en geurtjes goed kunnen absorberen.

#5. Föhn die schoenen

Er is bijna niets vervelender dan natte schoenen… Gelukkig is het met een klein beetje moeite mogelijk om je stoffen of canvasschoenen waterbestendig te maken! Hiervoor heb je een lange, ongeparfumeerde kaars nodig. Deze kaars gebruik je om over je schoenen te wrijven. Zorg ervoor dat het gehele oppervlak goed bedekt is met de was. Pak vervolgens je een föhn en smelt je de was op je schoen. Voilà, waterbestendige schoenen!

#6. K-k-koude v-v-voeten

Ook altijd koude voeten? Dit simpele DIY-project biedt verlichting! Het enige wat je hoeft te doen is een stuk wol uitknippen in de vorm van een inlegzooltje. Deze leg je vervolgens in je schoenen. Easy peasy warme voeten!

#7. Versterk je panty

Heb jij na een halve dag standaard een ladder in je panty? Verleng de levensduur van je panty door deze voor het eerste gebruik in de vriezer te leggen. Hiervoor maak je je gloednieuwe panty eerst nat. Wring vervolgens het overtollige water eruit en stop de panty in een plastic zakje. Laat je panty daarna een nachtje doorbrengen in de vriezer. De koude temperatuur zorgt ervoor dat de vezels van je panty versterkt worden.

Check ook onze tips om ‘s winters op energie te besparen!

Tell Us What You Think
10Te gek7Leuk1Serieus?5Meh...0Stom

About Author

0 Comment

Leave a comment

[wpterms id="3193"]