Klaar voor een nieuwe telefoon? Hier moet je op letten!

Samsung, iPhone, Huawei, LG, Motorola, Nokia… of toch een Xiaomi?! Yep, de keuze is reuze, en daarom is het best begrijpelijk dat je niet goed kunt kiezen. Bovendien heeft iedereen weer een andere mening over bepaalde telefoons, dus welke past nou écht bij jou? En hoe zoek je dat uit? Hieronder een paar handige tips.

Wat zoek je?

Lastige vraag: wat wil je nou eigenlijk? Alle telefoons verschillen immers ten opzichte van elkaar. Apple maakt telefoons die makkelijk in het gebruik zijn; de telefoon stelt eigenlijk alles naar jouw voorkeuren voor je in. Toestellen van Samsung en andere Android-telefoons doen dat over het algemeen niet. Met Android kun je nagenoeg alles tot in detail zelf instellen. Het is dus handig om je eerst even in te lezen in de specificaties van de telefoon. Zo kun je beter beslissen wat nou echt goed bij jou en je voorkeuren past!

Het prijskaartje

Het is algemeen bekend dat de spullen van Apple nogal prijzig zijn. Oké, het zijn uitstekende producten en je krijgt dan ook echt wat voor de prijs die je ervoor betaalt. Maar als je gewoon een goeie telefoon voor een normale prijs zoekt, kun je online op allerlei handige websites terecht om prijzen met elkaar te vergelijken. Daarnaast kun je natuurlijk ook voor een abonnement kiezen, wat als je goed zoekt best voordelig kan uitpakken. Als je dat liever niet hebt, kun je beter een los toestel kopen.

Abonnement: ja of nee?

Een van de voordelen van een telefoon met abonnement is dat je niet alles in één klap hoeft te betalen. Handig als je net een beetje krap zit. Het ligt er een beetje aan welk toestel je kiest, maar gemiddeld betaal je zo’n 30 euro per maand. Daarnaast kun je kiezen of je de boel in één of twee jaar afbetaalt. Wel altijd goed de kleine lettertjes lezen en controleren of je niet veel te veel voor het toestel bijbetaalt!

Uiteraard kleven er zeker ook nadelen aan zo’n abonnement. Om te beginnen geeft het je een stuk minder vrijheid: je moet sowieso een jaar lang – en soms dus twee jaar – met dezelfde telefoon rondlopen. Dat betekent dus dat je er extra voorzichtig mee moet zijn. Daarnaast kan de prijs van een toestel in combinatie met een abonnement bij een provider verschillen met de prijs bij andere retailers, waardoor je soms veel meer moet aflossen dan wanneer je zo’n telefoon los koopt. Kijk daarom goed waar je de telefoon het voordeligst kunt krijgen!

Handig: Met deze tips hou je telefoongesprekken lekker kort!

 

Tell Us What You Think
2Te gek5Leuk3Serieus?12Meh...61Stom

3 Comments

 • Henri
  Posted 12/02/2020 1:09 pm 0Likes

  Als je een beetje krap zit dan doe je er goed aan om niet 2 jaar lang 30 euro per maand te betalen voor een abonnement dat sim-only 12 euro kost. Dan koop je gewoon niet die allernieuwste telefoon waarmee je kunt pronken bij je vrienden.

 • Yueh
  Posted 12/02/2020 9:43 am 0Likes

  NB Let bij Belsimpel ook op het aantal sterren en het cijfer dat gebruikers aan telefoons geven. Het is niet zaligmakend maar wel vaak een goede indicatie.

 • Yueh
  Posted 12/02/2020 9:41 am 0Likes

  Soms is het leven makkelijker dan het lijkt. De nieuwste telefoons (die nu uitkomen) hebben de hoogste prijs en als je relatief goedkoop uit wilt zijn neem je een telefoon van (slechts) een paar maandjes oud. Neem een telefoon die voldoende geheugen heeft om mee te werken en om op te slaan dus 8 GB/256GB met de top processor van afgelopen jaar. Trap niet in die 5G onzin die nu komt want dat is voor IoT (Internet of Things) dus auto’s en andere apparaten. In de praktijk is het voor de gewone telefoongebruiker de komende jaren niet sneller. Daarentegen vreet het wel energie dus batterij omdat het niet is gelukt om het in de SoC (System on a Chip) oftewel op 1 processor te krijgen vandaar dat er nu reclame zal worden gemaakt met fors toegenomen batterijcapaciteit in de nieuwste telefoons terwijl dat dus slechts bedoeld is om te verdoezelen dat die telefoons anders de dag niet fatsoenlijk op 1 lading door zouden kunnen brengen.
  Helaas heeft de auteur in zijn stukje niet een van de meest geschikte en snelst groeiende en populaire merken genoemd namelijk OnePlus die top hardware tegen mid-range prijzen levert.
  Bijvoorbeeld de superdeal: https://www.belsimpel.nl/oneplus-7/256gb-grijs
  Met die specificaties en geheugen blijft de telefoon ook na 3 a 4 jaar snel en bij. Dat de Android implementatie die zij OxygenOS noemen geroemd wordt als misschien wel de beste Android verkrijgbaar en OnePlus ook nog eens een van de snelste is bij het beschikbaar stellen van de jaarlijkse nieuwe upgrade van Android helpt ook ?

Leave a comment

[wpterms id="3193"]