Klus een betere TomTom / gps houder voor €1

Iedereen heeft wel een handige oom. Maar mijn oom is echt heel handig. Een echte Lifehacker van voordat de term bestond. Van hem heb ik onderstaande hack.

Een TomTom / GPS houder is meestal zo’n zuignap ding die je op je voorraam plakt. Een paar dingen die mogelijk niet zo handig zijn; het neemt deel van het zicht in beslag, de TomTom (houder) plaatsen en opbergen is gedoe en als je de houder laat zitten ziet iedereen dat je een TomTom in de auto hebt liggen. Dat kan beter. En mijn oom weet hoe.

De oplossing; een metalen keuken spatel van €1 (Action), alles behalve het schep-gedeelte er af flexen, de twee pootjes in 90 graden omhoog buigen en een beetje tape om de uiteindjes. Klaar.

Schuif het platte stukje metaal net boven je autoradio (sorry mensen met compleet ingebouwde autoradio, dit gaat jou niet lukken, probeer het ook maar niet ;)) en je hebt een in- en uitschuifbare TomTom houder. Als je dan ook nog de laadkabel kunt vervangen door zo’n sexy uitschuif-mini USB kabeltje en die aansluit op je autoradio, dan heb je het helemaal mooi opgelost.

Eén ding wat zou kunnen gebeuren, de GPS ontvangst is natuurlijk het beste net onder de voorruit. In praktijk kan het er op neer komen dat je met een koude start van de TomTom, het apparaat het beste even op je dashboard kunt leggen, daarna in de nieuwe houder.

Benodigdheden:

 • metalen keuken spatel
 • zelf vulkaniserende tape of Sugru (voor afwerken pootjes)
 • flex, dremmel of ijzerzaag
 • tang of bankschroef
 • oprolbare mini-USB kabel (optioneel)

Resultaat; beter zicht bij het autorijden, minder gedoe met het plaatsen en opbergen van de TomTom en het sigaretten aanstekerpunt in de auto is weer vrij. Niet slecht voor een half uurtje werk en €1.

Trouwens typisch een zelfbouw oplossing die je op MF050, de eerste Groningse Maker Faire, terug zou kunnen vinden (hint; kom ook, wordt leuk!, gratis aanmelden).

Met dank aan oom Rob.

Betere oplossing? Ook een goed idee? Deel het in de comments!

Tell Us What You Think
2Te gek0Leuk0Serieus?1Meh...1Stom

About Author

5 Comments

 • Joyce
  Posted 14/08/2016 7:48 pm 0Likes

  Een goeie tomtom zuignap houder kost tegenwoordig ook niet veel. Ik heb de mijne al een jaar aan me raam zitten en zonder problemen!
  Ik heb de mijne gekocht op deze site: http://www.smartphonecases.nl/tomtom-zuignap-houder-one-v2-v4-xl-live-iq

 • nick
  Posted 10/11/2011 9:39 pm 0Likes

  Ik heb nog een oud model tomtom met zo’n toeter ipv platte achterkant. Dus ik heb er niks aan, maar wel leuk bedacht.

 • Joris
  Posted 07/10/2011 2:02 pm 0Likes

  Het voordeel van op je ruit is natuurlijk wel dat je ogen minder ver van de weg af kijken.

 • Gertjan
  Posted 06/10/2011 5:38 pm 0Likes

  Goedkope oplossing, maar je kunt niet meer bij een aantal knoppen op het dashboard en de radio. Ook lijkt de TomTom niet echt goed vast te zitten. Er zijn betere oplossingen voor dit probleem, zoals houders die op de luchtroosters klemmen. Maar dat is geen diy-hack. 🙂

Leave a comment

[wpterms id="3193"]