Krassen in koplampen, zo kom je ervan af

Koplampen. Die zijn tamelijk belangrijk, wil je een beetje veilig door deze donkere wintermaanden komen. Op de redactie vroegen we onszelf daarom af: hoe zit het eigenlijk met jullie koplampen? Mochten ze, net als je ziel, ietwat dof zijn geworden in de loop der tijd, probeer deze tip dan eens.

Een koplamp gaat over het algemeen zonder problemen een autoleven mee, maar er zijn uitzonderingen. Koplampen van Franse makelij, koplampen die bovengemiddeld vaak een wasstraatborstel tegen zich aankrijgen of koplampen van een bumperkleef-BMW bijvoorbeeld. Al dat geweld kan op den duur de coatinglaag aantasten, waardoor lelijke krassen zichtbaar worden. Maar het is niet alleen lelijk, het kan ook resulteren in een verminderde lichtopbrengst. En voor je het weet probeert een smoezelige garagechef je bij de volgende apk twee nieuwe koplampen à 500 euro aan te smeren. Laat het niet zover komen.

Koplampen poetsen

Als het geen al te diepe krassen betreft dan zijn de kijkers van uw bolide nog prima te redden. En daarvoor heb je niet meer nodig dan een tube tandpasta, een katoenen of microvezeldoek en wat handwerk. Zorg er wel voor dat de koplampen gereinigd zijn, dus even met wat water en autoshampoo eroverheen alvorens de behandeling te beginnen.

Spuit vervolgens een klodder tandpasta op een stevige doek (geen papier) en poets de tandpasta met draaiende beweging in de koplamp. Laat de tandpasta vervolgens drogen. Besprenkel de boel daarna met wat water en breng opnieuw een laag tandpasta aan. Als deze ook is opgedroogd kun je met water de tandpasta weer van de koplampen spoelen. Nog even napoetsen en ziedaar: ze zijn weer als bijna-nieuw!

Op termijn zal de vaagheid weer zijn intrede doen, dus de behandeling zal af en toe herhaald moeten worden. Mocht je daar geen zin in hebben, dan zijn de professionele koplamppoetssetjes een aanrader.

Wat vind je van deze hack?
18Te gek4Leuk1Serieus?1Meh...12Stom
[plista widgetname=plista_widget_belowArticle]