Krijg de zwarte menubalk terug in Google

Je hebt gebruikers die internetpagina’s het liefst zo simpel en doeltreffend mogelijk willen hebben, bijvoorbeeld met zoveel mogelijk links. Maar je hebt ook gebruikers die een zo mooi mogelijke User Interface willen. Google lijkt de laatste groep gebruikers steeds meer te bedienen en voert de laatste tijd veel updates uit wat al hun diensten steeds mooier maakt. Hierbij gaat soms wel een stukje gebruikersgemak verloren. Speciaal voor de eerste groep gebruikers: hoe krijg je de zwarte balk bovenaan Google weer terug?

Proper menubar

Optie 1: Extention

Voor Firefox en voor Chrome is er een extentie ‘Proper Menubar’ uitgebracht waarmee je de zwarte menu-balk weer terug krijgt. De extentie werkt erg goed, en het is zelf in te richten welke diensten je wel, en welke diensten je niet wilt weergeven. Hiermee is het navigeren tussen Google-producten weer snel en eenvoudig.
Chrome
Firefox

Optie 2: URL aanpassen

Ben je op een plek waar je geen extenties mag of kan installeren, dan kun je de url aanpassen (en vervolgens als favoriet opslaan). Daarvoor kun je kiezen uit de volgende twee links:

http://www.google.com/?noj=1

https://www.google.com/?noj=0

Helaas werkt dit alleen bij Google zoeken, en blijft de balk niet bestaan als je naar een andere dienst gaat.

Heeft iemand hier een aanvulling op?

Tell Us What You Think
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

3 Comments

 • Patrick Ahles
  Posted 14/12/2013 10:41 pm 0Likes

  Extentie? Of extensie? 😛

  Hoe leuk ook om de oude balk weer terug te toveren, binnenkort zal het toch weer niet meer werken, net als bij eerdere aanpassing van de Google interface… En niemand die het er nog over heeft. Wat is er mis met de nieuwe interface? Dat het op een andere plek zit?

 • Davey Groothedde
  Posted 09/12/2013 9:02 am 0Likes

  Bedankt voor de nuttige info, hier was ik naar op zoek!

 • Jan Kersbergen
  Posted 05/12/2013 10:33 am 0Likes

  Super tip. Dit scheelt weer onnodig geklik.
  Dank.

Leave a comment

[wpterms id="3193"]