Krijg je RSS onder controle

Een van de belangrijkste ontwikkelingen voor lifehackers de laatste jaren is RSS. Vind ik tenminste. Met RSS kan ik snel en eenvoudig al het belangrijke nieuws volgen, pakketjes tracken of wijzigingen in projecten bekijken. Maar ik zie veel mensen om me heen door dezelfde spanningsboog gaan met RSS als ik ook ooit deed. Je abonneert je suf op alles met RSS waardoor je een overload aan nieuws krijgt. Dat zorgt dan weer voor meer stress en uiteindelijk ben je terug bij af. Er zijn veel tactieken om dit tegen te gaan, maar AideRSS vind ik een erg interessante nieuwe dienst om je hiermee te helpen.

AideRSS

Ze hebben de Post Rank geintroduceerd. Een manier die bepaalt welke individuele items in een RSS feed het best worden gelezen. Dit wordt gedaan op basis van onder andere Google Pagerank, het aantal comments en bookmarks op del.icio.us. Wat de gratis service echt interessant maakt is dat je direct een eigen, customized webfeed kunt pakken met specifiek die artikelen en diepte die je zelf wilt. Hier zie je bijvoorbeeld de “Great Posts” op Lifehacking.nl. Met eigen feeds en diverse widgets kun je deze weer gemakkelijk delen met anderen. Dus geen waterval aan artikelen meer elke ochtend, maar gecontroleerd gedruppel. De moeite waard om eens te kijken!

Tell Us What You Think
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

8 Comments

 • Tom Verhoeve
  Posted 30/01/2008 2:57 pm 0Likes

  Laatst Particls tegengekomen. Werkt tot nu toe lekker, alhoewel het nog beta is. Versie 2 komt binnenkort uit, hoop op veel verbeteringen.

 • René
  Posted 24/12/2007 1:07 pm 0Likes

  @Frank: Ik zie dat niet op de featurelijst, maar dankjewel voor de tip.

 • Sanne Roemen
  Posted 21/12/2007 3:36 pm 0Likes

  Wow! Meteen mijn opml geimporteerd. Dit is wel een genot zeg!

 • Frank Meeuwsen
  Posted 21/12/2007 2:22 pm 0Likes

  @Rene ik meen dat FeedDemon die mogelijkheid aanbiedt…

 • René
  Posted 21/12/2007 2:19 pm 0Likes

  Kent iemand ook een RSS reader met een lerend relevantiefilter? Zoiets als de bekende Bayesiaanse e-mailspamfilters: je kan bij een bericht aangeven of je het relevant vindt of niet, waarna de reader nieuwe berichten op basis van de inhoud (woordfrequenties e.d.) sorteert op verwachte relevantie en berichten onder een drempel zelfs geheel uitfiltert. Bestaat zoiets al?

 • Robbie Veldwijk
  Posted 21/12/2007 12:24 pm 0Likes

  Ik maak sinds de lifehacking academy ook gebruik van google reader want zo heb ik alles lekker centraal (igoogle, gmail, rss reader, google documents, Google agenda, etc)

 • Matthijs Roumen
  Posted 21/12/2007 12:12 pm 0Likes

  Handig! Het geeft mooi inzicht welke artikelen van je blog zijn gebookmarked in delicous en overzicht van comments.

 • Hoppa
  Posted 21/12/2007 9:46 am 0Likes

  Google Reader heeft ook zoiets met leesstatistieken. Ik scroll echter altijd wel langs alle berichten en bij mij staat dus alles op 100% gelezen. Eigenlijk zou er dus wat mij betreft ook iets gemeten moeten worden voor wat betreft het doorklikken op RSS-berichten. Maar ja, sommige berichten staan er integraal. Die afzenders zou je dan op een safelist moeten kunnen zetten ofzo.
  Aan de andere kant: ik weet op een gegeven moment wel welke feeds ik wel en niet waardeer. En dan is ‘t best te doen om af en toe eens kritisch door je feeds heen te gaan om er een paar te verwijderen.
  De beste manier om zeer specifiek nieuws te ontvangen vind ik toch wel het gebruik maken van RSS-feeds die je zelf samenstelt met bijvoorbeeld Google News of Google Blogsearch.

Leave a comment

[wpterms id="3193"]