Dit kun je doen als je vaatwasser vies ruikt

Soms komt er een vies luchtje uit je vaatwasser wanneer je hem na gebruik opendoet. Dat is vervelend, want je vraagt je dan af of de vaat eigenlijk wel echt schoon is. Het is een goed idee om regelmatig een reinigingsmiddel gebruiken, maar dit lost het probleem niet altijd op. Lifehacking heeft een tip voor als je vaatwasser vies ruikt. Lees ook: De beste lifehacks voor de keuken.

Het klinkt raar: een apparaat dat de vaat op een hoge temperatuur met afwasmiddel schoonspoelt zou eigenlijk altijd fris moeten ruiken, toch? Maar zelfs de allerbeste vaatwasser kan te maken krijgen met etensresten die in het filter vast komen te zitten. Deze hopen zich op en gaan na verloop van tijd stinken.

Reinigingsmiddel

Je kunt een speciaal reinigingsmiddel voor de vaatwasser kopen. Je plaatst het in de lege vaatwasser en laat het apparaat op hoge temperatuur draaien. Dit is handig om je vaatwasser schoon te houden en om ervoor te zorgen dat hij langer meegaat, maar dit middel kan – net zoals het afwasmiddel voor de vaat – niet altijd zomaar bij de opgehoopte etensresten.

Azijn

Daarom is het een goed idee om alle losse onderdelen uit je vaatwasser te halen, zoals de lades en bestekmandjes. Gebruik een vochtig microvezeldoekje om de wanden en de bodem van de vaatwasser goed schoon te vegen.

Schuif de bovenste lade terug in de vaatwasser, en zet er een kopje met gedistilleerde witte azijn op. Azijn is het perfecte schoonmaakmiddel omdat het vet, restjes afwasmiddel en vieze geurtjes neutraliseert. Veeg het bakje waar je normaal gesproken het vaatwasmiddel in doet goed schoon, zodat er geen restjes in achterblijven die met de azijn kunnen reageren.

Laat de vaatwasser nu op de allerhoogste temperatuur draaien. Zet meteen wanneer de vaatwasser klaar is met drogen de deur open, zodat alle stoom vrijkomt en het apparaat goed vanbinnen kan drogen. Bacteriën en schimmels doen het namelijk erg goed in een vochtige omgeving.

Herhaal deze stappen elke paar maanden om ervoor te zorgen dat je vaatwasser altijd lekker fris ruikt.

Olie

Ben je niet dol op de geur van azijn? Dan kun je altijd lavendelolie of pepermuntolie aan de azijn toevoegen voordat je de vaatwasser gaat draaien.

Tell Us What You Think
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

0 Comment

 • Annie
  Posted 13/06/2017 11:34 am 0Likes

  filter eruit halen + reinigen + terugplaatsen
  Rubber afdichting eruit halen + reinigen + terugplaatsen
  De scharnierruimte van deur/bodem reinigen.
  >> KLAAR!

Leave a comment

[wpterms id="3193"]