Laat to do’s maar één keer door je handen gaan

Voorkomen dat je teveel tijd besteedt aan één taak: het is een belangrijke les in David Allen’s Getting Things Done. Kan je een mail binnen twee minuten beantwoorden? Doe het dan meteen. Hetzelfde geldt voor andere taken die liggen te wachten om voltooid te worden. Sommige To Do’s zijn echter verborgen en hoeven niet per definitie in je to do-lijst naar voren te komen. Bijvoorbeeld een colaflesje in de koelkast zetten, een afstandsbediening opruimen en dorstige bloemen water geven.

Door deze zaken vaker dan één keer door je handen te laten gaan, ben je niet productief, zoals je ziet in onderstaand grappig filmpje over een Britse dame. Een herkenbaar patroon als je je systeem niet op orde hebt:

 

Simple Productivity Blog geeft de volgende tip: raak dingen slechts één keer aan. Het blijft een afgeleide van de strategie van David Allen, maar het kan je helpen met bewustwording over welke items je vaker dan één keer aanraakt, en die dus voor onnodige tijdverbruik zorgen.

De lifehack-les: Raak je iets voor een tweede keer aan? Vraag jezelf dan af of dit echt nodig is, wees jezelf bewust van dit patroon en pas het aan.

Tell Us What You Think
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

2 Comments

  • Simon Blok
    Posted 31/05/2012 9:29 am 0Likes

    Oei, heel herkenbaar!

Leave a comment

[wpterms id="3193"]