Last.FM + Spotify = Lastify

Lastify LogoDe echte diehard Spotify + Last.FM gebruikers denken nu “HA! Maar dat wist ik al lang, dat staat gewoon op de site van Spotify!” Nou ehm, ja, daar staat ook een Lastify, maar die is bij lange na niet zo tof als de Lastify die ik bedoel.

Een paar dagen terug zag ik deze tweet van Frank Raterink: “#Lifehack’ers opgelet: Recommendations van #Lastfm in #Spotify afspelen: dat kan: http://lastify.nl

Wat het doet is eigenlijk heel simpel. Je hebt Spotify waarmee je zo’n beetje alle muziek van heel de wereld (gratis) tot je beschikking hebt. Je hebt Last.FM waar je ‘scrobbled’ welke muziek je luistert. Vervolgens gaat Last.FM je aanbevelingen geven in de richting van “Als je dit tof vind, dan zal je dit waarschijnlijk ook wel waarderen”. En dat is waar Lastify inspringt, die maakt vervolgens helemaal automatisch een playlist in Spotify van die aanbevelingen!

Uiteindelijk krijg je een playlist met 42 nummers. Waarom 42? Geen idee, mijn beste gok: Het bedrijf erachter heet Q42. Ideaal dus om muziek te (her)ontdekken. 🙂

Wel één sidenote: Op de site staat dat het een minuutje kan duren, maar in mijn geval duurde het een uurtje, hoorde op Twitter van iemand dat het bij hem een dag duurt, en weer iemand anders had het na een kwartier. De performance varieert dus nogal, maar mij is verteld dat daar aan wordt gewerkt.

Wat vind je van deze hack?
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

14 Comments

 • Avatar
  Peerke
  Posted 04/12/2011 8:02 pm 0Likes

  De beta versie van Spotify heeft Last FM ingebouwd. Dat werkt helemaal super.

 • Avatar
  Martijn
  Posted 03/02/2011 10:14 am 0Likes

  Geweldig dit. Gebruik het nu al een tijdje en leer zoveel leuke nieuwe muziek horen. Binnenkort wordt ook Shazam voorzien van Spotify integratie. Leuk liedje op de radio, afspelen in Spotify, gescrobbled in Last.fm en weer nieuwe recommendations!

  Goed nieuws dus voor een muziekliefhebber!

 • Avatar
  Ed
  Posted 30/12/2010 11:48 pm 0Likes

  Super heren! Ik zou het nog mooier vinden als de functionaliteit van Moodagent gecombineerd kan worden met Spotify. Kies een nummer voor je stemming en Spotify zoekt gelijke nummers qua mood erbij…

 • Avatar
  Niels Gouman
  Posted 11/12/2010 1:23 pm 0Likes

  @Scharco
  Playlist wordt automatisch elke dag vernieuwd 😉

 • Avatar
  scharco
  Posted 11/12/2010 12:42 pm 0Likes

  Hele fijne toepassing.

  Lastify deed er bij mij ongeveer 1 1/2 uur over, maar ik heb ongeveer 12.000 nr’s gescobbled. Mooie is dat ik het merendeel van de 42 geselecteerde nummers niet ken.

  Nu maar hopen dat deze oplossing geintegreerd wordt in een update van spotify. Zoals ik ook nog wacht op de integratie van de luisterpaal en last.fm. Hier gebruik ik nu deze site voor: http://scrobble.it/luisterpaal/

  Wat ik me alleen nog wel afvraag, is dit een éénmalige playlist en moet ik hem zelf refreshen of gebeurt dit automatisch?

 • Avatar
  Mark
  Posted 06/12/2010 10:40 am 0Likes

  Af en toe gaat de Spotify connectie verloren en dan doet de site het niet meer netjes. Ik ga vanavond kijken of ik dat definitief kan oplossen. Voor nu heb ik hem weer gereset en zoemt hij weer!

 • Avatar
  Niels Gouman
  Posted 06/12/2010 10:11 am 0Likes

  @ronajon
  Ik heb het doorgegeven aan Frank (van Q42), misschien kunnen zij er wat mee 🙂

 • Avatar
  ronajon
  Posted 06/12/2010 9:55 am 0Likes

  bij mij werkt het niet? krijg een melding “An unknown error happened while trying to retrieve playlist for username ‘xxx’ “

 • Avatar
  spotifyblog
  Posted 04/12/2010 10:01 pm 0Likes

  Ik heb lastify net ontdekt, maar mijn playlist was er in seconden…
  Lastify is wat mij betreft een superidee, ik heb dit meteen even op mijn blog gepost, want dit voegt precies toe aan spotify wat ik het meeste mistte: user targeted content.

  Groetend
  Leo Hamers
  Spotifyblog.nl

 • Avatar
  Niels Gouman
  Posted 04/12/2010 8:54 pm 0Likes

  Oh gaaf dan hebben ze de performance dus blijkbaar al gefixt! Kudo’s voor Q42 🙂

 • Avatar
  maarten
  Posted 04/12/2010 4:22 pm 0Likes

  Natuurlijk 42. Want dat is ‘the Answer to the Ultimate Question of Life, the Universe and Everything’.

  Binnen twee minuten had ik mijn playlist.

 • Avatar
  Johan Klos
  Posted 04/12/2010 1:22 pm 0Likes

  bij mij duurde het niet eens 3 seconden, maar ik heb beide diensten bijna nooit gebruikt (maandje of zo een tijd geleden). goede tip!

 • Avatar
  Michel Beer
  Posted 04/12/2010 1:11 pm 0Likes

  Fantastisch! Dank!

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: