Leer sneltoetsen voor Gmail via Keyrocket

We hebben het al vaker geschreven en we blijven er over schrijven: Sneltoetsen. Door wat tijd te investeren om minder met je muis te werken en meer met het toetsenbord zul je op korte termijn tijd gaan winnen. Of het nu om Office sneltoetsen gaat, in je browser of voor andere programma’s: minder muizen en meer toetsen draagt bij aan een efficiente werkwijze en meer flow in je werk. Zeker in je emailprogramma kunnen sneltoetsen voor een enorme productiviteitslag zorgen. De startup Keyrocket helpt je hiermee in Gmail.

De Berlijnse startup Keyrocket draagt een steentje bij aan deze werkwijze met hun gratis Chrome extensie om de sneltoetsen van Gmail te leren.Eenmaal de extensie geĂ¯nstalleerd krijg je bij elke muisklik in Gmail een elegante melding rechtsonder in beeld als er een sneltoets voor is.

Klik je op “Compose” dan krijg je de melding dat je met de sneltoets c hetzelfde kunt doen. Wil je naar de Inbox? Keyrocket zegt je dat g, gevolgd door i hetzelfde resultaat geeft als het klikken op het menu-item Inbox. Zo simpel werkt het.

Er zijn een paar mitsen en maren:

 • Keyrocket werkt alleen in Google Chrome, zowel op Windows als Mac
 • Je krijgt de melding maar een paar keer te zien.
 • Je zult in de instellingen van Gmail de taal op Engels moeten zetten en de sneltoetsen op Aan.

Wil je een compleet overzicht van alle sneltoetsen in Gmail? Dan werkt de sneltoets Shift-? eveneens!

Tell Us What You Think
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

7 Comments

 • Henri Koppen
  Posted 06/08/2012 4:56 pm 0Likes

  Yeah, SHIFT + ? kende ik niet. Geweldig! Bedankt.

 • Freerk Terpstra
  Posted 06/08/2012 3:34 pm 0Likes

  Ik gebruik al veel sneltoetsen bij Gmail, maar nog niet alle, ik ga dit programma proberen om te kijken welke ik nog mis. đŸ˜‰

 • Ronald
  Posted 04/08/2012 9:30 am 0Likes

  Thx!!! handige tip. Wilde al een hele tijd de sneltoetsen vaker gaan gebruiken maar het kwam er gewoon niet van, met deze extentie heb ik het idee dat je ze nu veel sneller zult gaan onthouden.

 • Jeremy Timessen
  Posted 03/08/2012 11:17 am 0Likes

  Sneltoetsen zitten ook al standaard in Gmail Labs, kun je gewoon aanzetten. Hij zal niet steeds meldingen geven, maar het bespaart je in ieder geval het installeren van een extensie.

  • Frank Meeuwsen
   Posted 03/08/2012 11:44 am 0Likes

   Jeremy, dat klopt. Ik heb ze al tijden aanstaan en gebruik ze veelvuldig. Maar ik merk met deze extensie dat ik sneller “nieuwe” sneltoetsen ga gebruiken in Gmail. Nieuw tussen aanhalingstekens want ze zitten er al in, maar ik gebruikte ze nog niet. Ik verwacht dat ik KeyRocket ook geen maanden geinstalleerd zal hebben. Ik zie het als een hulpmiddel om nieuw gedrag aan te leren.

 • Salmaan Sana
  Posted 02/08/2012 10:13 am 0Likes

  Goeie tip man, bedankt!
  Started using it straight away, and indeed its very handy!
  BTW en FYI: jou Google+ hyperlink werkt niet, check em nog een keer ;o)

  • Frank Meeuwsen
   Posted 03/08/2012 11:43 am 0Likes

   Woei, aangepast, dank je!

Leave a comment

[wpterms id="3193"]