Leuke en handige mobiele gadgets bij Gear Factory in Rotterdam

De eerste winkel die zich richt op enkel accessoires voor mobiele devices is een feit: Gear Factory in Rotterdam. Gear Factory was al online te vinden en opende gistermiddag de deuren van zijn eerste fysieke winkel in het Witte de Withkwartier in Rotterdam. Ik was aanwezig bij de feestelijke opening en het had weinig gescheeld of ik was met een lege portemonnee en volle tassen naar huis gegaan: de verschillende mobiele gadgets variëren van leuke hebbedingetjes tot ontzettend handige must haves.

opening600

Gear Factory-eigenaar Matthijs Hols miste in de huidige markt een plek met een uitgebreid assortiment van accessoires voor mobiele apparaten. Het assortiment was juist te beperkt of te uitgebreid. Daar speelt hij met Gear Factory op in en selecteert de accessoires die hij in zijn winkel verkoopt op kwaliteit en exclusiviteit. De winkel is minimalistisch, overzichtelijk en heerlijk ruim. Dat biedt ruimte om verschillende gadgets te testen, zoals de radiografisch bestuurbare helicopter, Porsche en de Orbitox Sphero-bal. Eén van de hoeken is volledig ingericht ingericht voor de Wahoo Fitness KICKR waarvoor diverse quantified self-achtige gadgets beschikbaar zijn. Tijdens deze opening staat er in plaats van een verkoper een dj achter de kassa, worden we getrakteerd op hapjes en drankjes en op straat krijgen bezoekers en nietsvermoedende voorbijgangers een demonstratie van een radiografisch bestuurbare drone. Er is een goede sfeer, die ongetwijfeld ook na de feestelijke opening in de winkel blijft hangen. Absoluut een winkel om eens te bezoeken als je dol bent op gadgets.

Dit was wat mij betreft de gadget top 5:

1. COOKOO smart watch

cookcooHet eerste wat opvalt bij binnenkomst, is een horloge dat verpakt is in een klein huisje. Het is de COOKOO smart watch, die te vergelijken is met de Pebble. Het design is echter een stuk stijlvoller, omdat het horloge een analoge wijzerplaat heeft. Met icoontjes laat het horloge zien wat zich op je telefoon of tablet afspeelt. Je kunt onder andere inkomende gesprekken en kalenderherinneringen zien en gewaarschuwd worden wanneer je device buiten blue tooth-afstand komt. Dit horloge werkt op iOS en met de nieuwere versies van iPhone en iPad.
Meer informatie over de COOKOO smart watch vind je hier.

2. Orbotix Sphero bal

orbitoxOok opvallend is de Orbotix Sphero bal. Een witte bal ter grootte van een tennisbal kijkt alle binnenkomende bezoekers aan. Het blijkt een bal van kunststof te zijn die je met je mobiele device kunt besturen. Je kunt een race houden tegen iemand met een andere bal, je kunt hem een onderdeel maken van een augmented reality game, en hij is leuk als speelgoed voor je huisdier. Met iOS en Android kun je je eigen app maken om de bal in te zetten zoals je zelf wilt. Op een basisschool wordt de bal al ingezet om kinderen te leren programmeren. Ik mag even met de bal spelen met de iPhone van Matthijs. Het vergt even wat oefening, maar na veel botsingen met voeten, tafelpoten en muren lukt het na een tijdje om een panna te maken! De oppervlakte van de bal is compleet effen, waardoor hij 100% waterdicht is. En opladen? Dat gaat door middel van inductie.
Meer informatie over de Orbotix Sphero bal lees je hier.

3. Wahoo Fitness KICKR

fietsDe Fitness Kickr is deaal voor wielrenners en mountainbikers die een race thuis willen oefenen. In de Fitness Kickr plaats je je fiets zonder achterwiel. Dit is een voordeel ten opzichte van de apparaten waar je je fiets compleet met wiel in zet, omdat je zo minder last hebt van slijtage. Met de video’s van Kinomap kun je virtueel een route rijden. Je kunt ze bekijken op het device waarmee de KICKR in verbinding staat. In Gear Factory fietste ik een stukje van de Alpe d’Huez. De video’s zijn opgenomen door iemand die daadwerkelijk de route heeft gefietst en daarbij zijn ook hoogteverschillen gemeten. Door die informatie weet de KICKR op welk moment in de video hij de weerstand aan moet passen, om je zo de indruk te geven dat je daadwerkelijk op een weg met een stijging van tien procent fietst.
De Wahoo Fitness KICKR vindt je hier en bijbehorende gadgets vind je door te zoeken op ‘Wahoo‘.

4. Libratone Zipp Wireless Speaker

speakerDe Libratone Zipp Wireless is een speaker die je kunt opladen en meenemen, speelt je audio af met een erg goede kwaliteit en hij is nog stijlvol ook. Hij komt zelfs met drie verschillende ‘jasjes’ zodat je hem aan kunt passen aan de omgeving waar je hem in zet. Ook is er een app beschikbaar voor de Zipp, waarin je voor een optimaal geluid ook de geluidsinstellingen aan kunt passen aan je omgeving. De audio-ingangen zijn AirPlay, PlayDirect, DLNA (voor Windows en Android devices), USB audio (iPod, iPhone en iPad) en een analoge 3.5 mm audio minijack.
Meer over de Libratone Zipp Wireless Speaker lees je hier.

5. Moda:ko sleeves

ModakoEn tot slot vooral een fashion item: hoogwaardige sleeves voor je iPad of MacBook Air, met mooie prints en in de vorm van een envelop.

Alle varianten van de Moda:ko sleeves vind je hier.

 

Eén van deze items geven wij volgende week weg tijdens de weggeef woensdag, hou Lifehacking dus in de gaten om kans te maken op een leuke prijs!

Tell Us What You Think
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

1 Comment

Leave a comment

[wpterms id="3193"]