Lifehacking Academy 26 Maart Amsterdam

2420941158_3206e00010_b.jpgAfgelopen donderdag was er weer een geweldige Lifehacking Academy in Amsterdam. Ik was aanwezig met een aantal collega studenten die gelukkig last minute nog mee konden omdat onze school (Noordelijke Hogeschool Leeuwarden) de kaarten kon vergoeden.

Na een lange reis vanuit Leeuwarden naar Amsterdam, die mooi aansloot qua treinen en ons in twee uurtjes naar de plaats van bestemming wist te brengen, konden we (enigszins iets te vroeg) plaatsnemen in een goed verzorgde zaal van het CASA 400 Hotel, waar al snel de rest van de lifehackers kwamen binnendruppelen.

3388645382_bd3fa1bb2d_b-1.jpgEr waren tijdens deze Academy erg veel interessante workshops en lezingen, die het kiezen weer erg moeilijk maakte. Na een (achteraf) extra moeilijke keuze te hebben gemaakt toch een mooie plaats weten te bemachtigen bij de (maar voor 10 mensen beschikbare) workshop “Durf te vragen” van Nils Roemen, die het concept vragen stellen op een erg inspirerende manier weet te verbeteren.

“Als mensen de juiste vraag aan de juiste persoon stellen; wordt het onmogelijke mogelijk”.

Durftevragen brengt mensen en wensen bij elkaar met als resultaat dat personen die elkaar amper kennen elkaar gaan helpen hun dromen waar te maken en hun ambities te realiseren.

Een aantal basis principes die we hierbij gebruiken:

  • mensen vinden het leuk een ander te helpen
  • groei begint met geven
  • het stellen van de juiste vraag levert het beste resultaat
  • waarde uitwisselen genereert zijn eigen energie.

WijsenHerkenbaarNa deze workshop was het tijd voor een heerlijke lunch, waar iedereen met elkaar kon gaan praten over wat hij of zij deed. Door Dennis Luijer werden mooie visualisaties gemaakt van de workshops en lifehacking in het algemeen.

Daarna was het tijd voor de volgende workshop van Jasper Jobse over “jezelf neerzetten, weten wat je wilt en doen wat je wilt”. Hier werd gesproken over het begrip “congruent”: Zeggen je woorden hetzelfde als je lichaamstaal? En dat je je niet moet voordoen zoals je niet bent, en zo zelf een goed gevoel weet te krijgen zodat je meer zelfvertrouwen krijgt.

Ook was er een opdracht die iedereen wat meer bij elkaar bracht:
A: Je vertelt aan je buur waar je trots op bent
B: Je buur vertelt aan jou waar jij goed in bent
Hierdoor ontstaat direct een leuk en ontspannen gesprek, die je een fris beeld geeft van je eigen zelfbeeld en dat van je buur.

De derde workshop was van Guus Pijpers met de passende titel “Viagra voor je Brein”. Hierin kwamen de digitale hulpstukken van je brein aan het licht, en het minimumniveau aan informatie die je moet onthouden… en je in de toekomst ooit weer kunnen herinneren. Ook werd er besproken welke informatie nu belangrijk is, en op welke manier je deze informatie het best kan benutten.

3388645806_d06424553d_b.jpgDe vierde, en tevens laatste presentatie was erg interessant. Deze presentatie werd gehouden door Marleen Kruyswijk, en ging over het nadenken over je werk en leven. Ze maakte met deze presentatie ook meteen de start van haar nieuwe boek genaamd “Nadenken over je werk en leven”. Er werd erg veel gevraagd aan iedereen om na te denken over het leven en wat voor persoon jezelf bent. Hier kwamen erg veel persoonlijkheidstests uitrollen, ik hoop dat het boek een succes gaat worden voor Marleen, maar ik zelf kon het niet allemaal meer volgen.

Daarna was het tijd voor een drankje en een hapje, tijd om na te praten over de belevingen en nieuwe mensen leren kennen. Al met al was het een super leuke dag, ook het Poken concept was leuk opgepakt door veel bezoekers, die in eerste instantie helemaal niet wisten wat ze er nu eigenlijk mee moesten. 3388647474_318265e5a9_b.jpg

Een beetje laat en na de sluiting van de bar weer huiswaards gekeerd met veel nieuwe inzichten, contacten, boeken en een mooie lifehacking academy visualisatie poster. Zeer geslaagd, ik dank iedereen die dit mogelijk heeft gemaakt.

Tell Us What You Think
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

0 Comment

Leave a comment

[wpterms id="3193"]