Lifehacking Academy Groningen, een terugblik

Inleiding

Vorige week had ik de kans aanwezig te zijn bij Lifehacking Academy in Groningen. Een feestje. Een congres. Een netwerkborrel. Hoe je het ook wilt noemen, één ding is zeker: het was een leuke, inspirerende dag.

Door dat er enkele storingen bij het spoor waren kwam ik ruim drie uur later aan dan gepland, maar nog net op tijd om het einde van een sessie met Martijn Aslander mee te pikken. Hij demonstreerde hier zijn favoriete tools en gadgets, zoals de Amazon Kindle, Flip Mino, Fujitsu ScanSnapPro 510M en Evernote.

Vervolgens kregen we in de pauze de gelegenheid om gezellig met elkaar te kunnen praten over wat we zojuist geleerd hadden, eigen hacks of gewoon over de lekkere koffie natuurlijk. Een half uurtje later werden we weer netjes naar de verschillende workshops geleid.

Evernote

Hier kwam ik zelf terecht bij de sessie over Evernote, door Sander Datema, waar hij keurig de basis van deze mooi tool uitlegde. Zoals hij het zelf omschreef: Evernote is een rugzakje met informatie, die je altijd bij hebt.

Door alle voorbeelden laagdrempelig te houden bleef de hele presentatie erg toegankelijk voor iedereen en er werden bovendien goede vragen vanuit het publiek gesteld. Voor doorgewinterde lifehackers misschien veel gesneden koek, maar zij waren het publiek van dit half uurtje dan ook niet.

Aan het einde bleek dat Sander de vraag “Hoe onthoud ik lekkere wijn, goede artikelen en hartige hapjes?” keurig beantwoord had en het antwoord duidelijk Evernote is!

Dreamfactory

Vervolgens kregen we weer een momentje om een kopje koffie of thee te drinken en rustig bij te praten over wat we gezien en gedaan hadden. Met tientallen mensen aanwezig op de Academy was er genoeg kans om bij te praten met bekenden en nieuwe mensen te leren kennen.

Na de koffie begaf iedereen zich naar de laatste ronde workshops. Hier belannde ik bij de Dream Factory door Gerben Wiersma.

Hij sprak over neurolinguïstisch programmeren (NLP) en wist dit heel boeiend te brengen. Aan het einde kregen we ook nog een “sprookje”, het liedje “De man in de wolken” van Harrie Jekkers. Hiermee wist Gréald de workshop op een leuke manier af te sluiten en, zoals hij zelf al aangaf, is er zo meer kans dat mensen de inhoud onthouden!

What the hack do you know?

De afsluiting was weer met “What the hack do you know?”, waar het publiek zelf de kans krijgt hun lifehacks te delen! Hier kwamen natuurlijk weer prachtige tips voorbij, zoals de SANYO Eneloop batterijen voor oplaadbare batterijen die níet snel leeg gaan en het downloaden van gratis muziek op Het Zesde Vlak.

Ook het maken van keyword searches in Firefox, handige bookmarks e.a. tips kwamen uit de zaal. Hierna was er natuurlijk weer nog meer gelegenheid voor een drankje en een laatste ronde gezellig kletsen!

Afterparty!

Toen Images leeg was bleek de groep bezoekers grootendeels in tweeën gesplitst. Een deel (met name CMD-studenten) was ergens gaan eten, terwijl ik me aansloot bij de mensen in het leukste café van Groningen: De Minnaar. Hier werden de laatste lifehacks gedeeld (waaronder de beroemde Anja-wijn-hack), nog even nagepraat en natuurlijk heerlijk gegeten!

Met z’n allen hebben we toen de kans gehad om terug te kijken op een supermooie dag waarop we veel leuke mensen hebben leren kennen en handige lifehacks geleerd.

Onderstaand vind je een video- en foto-impressie van de geslaagde dag!

[HTML1]

[HTML3]

[HTML4]

[HTML2]

Tell Us What You Think
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

5 Comments

Leave a comment

[wpterms id="3193"]